woensdag 13 augustus 2008

Verslag grabbelpasactiviteiten tijdens de zomermaanden

“VLIEG” op wereldreis

Vlieg is de voorbije zomer op wereldreis geweest. Op maandag 14 juli vertrokken 12 kinderen tussen 6 en 12 jaar op reis in de bibliotheek van Maaseik. De namiddag bestond uit een zoektocht naar zoveel mogelijk verstopte vliegjes, voorlezen, knutselen en het klaarmaken van een zomerse cocktail met lekkere bijpassende hapjes.

Hoe word ik een echte "RIDDER OF JONKVROUW"

Op maandag 4 augustus gingen 17 kinderen tussen 6 en 12 jaar deel aan de slag met het thema ‘hoe word ik een echte ridder of jonkvrouw’. De interesse van de jongens ging vooral uit naar harnassen en zwaarden. De meisjes gaven de voorkeur aan een mooie jonkvrouwhoed en een eigen kasteel.
Vooral de jongens waren heel enthousiast over hun harnassen. ‘Als ik dit opheb, herkennen ze me niet meer en het zwaard is net echt’, volgens Jasper.

De bibliotheek werkt al enkele jaren samen met de jeugddienst bij het organiseren van grabbelpasactiviteiten tijdens vakantieperiodes. Vooral als er geknutseld mag worden is de respons groot. We proberen zoveel mogelijk kinderen via het knutselen ook meer aan het lezen te zetten. Daarom worden er meestal eerst enkele verhaaltjes voorgelezen en vervolgens kunnen de kinderen aan de slag met het thema van de voorgelezen boeken. Na het beluisteren van een spannend, goed voorgelezen verhaal, krijgen een aantal kinderen de leesmicrobe te pakken, en daarvoor doen we het!
Geen opmerkingen :