donderdag 30 oktober 2008

Cursus filmcultuur deel 2

Op dinsdag 18 november van 19.00 tot 22.30 uur kan je in de bibliotheek van Maaseik terecht voor het tweede deel van een zevendelige cursus over filmcultuur. De lessen worden gegeven door Karel Deburchgrave.

Nadat Karel het in de eerste lezing over het Amerikaanse Hollywoodmodel gehad heeft, zal hij deze keer meer vertellen over hoe het model van de klassieke plot niet alleen in Amerikaanse films toegepast wordt. In deze lezing wordt de klassieke lineaire plotstructuur namelijk geanalyseerd aan de hand van de Braziliaanse film Diarios de motocicleta (2004), van Walter Salles en de Franse prent Harry, un ami qui vous veut du bien (2000) van Dominik Moll. De ‘Europese’ manier van filmen wordt daarbij vergeleken met het Hollywoodmodel. Het tweede deel van de avond (vanaf 21.00 uur) kijken we naar Diarios de motocicleta (2004) van Walter Salles.

Je kan nog inschrijven voor deze cursus, die in totaal uit 7 avonden bestaat. Plezant extraatje: bij iedere lezing ontvang je een gratis filmticket. De cursus is een organisatie van het Cultuurcentrum Achterolmen i.s.m. de bibliotheek.
Je kan inschrijven via de website van het CC, waar je ook alle info kan lezen over de volgende 5 delen: www.achterolmen.com

Bekijk hier als smaakmaker alvast de trailer van Diarios de motocicleta, beter bekend als ‘the motorcycle diaries’, naar een autobiografisch boek van Che Guevara. Het boek ontbreekt momenteel in onze collectie, maar het is opnieuw besteld.

Geen opmerkingen :