donderdag 2 oktober 2008

Cursus filmcultuur in de bibliotheek

Op dinsdag 14 oktober van 19.00 tot 22.30 uur kan je in de bibliotheek van Maaseik terecht voor het eerste deel van een zevendelige cursus over filmcultuur. De lessen worden gegeven door Karel Deburchgrave, een heel vlotte verteller. We nodigden hem reeds drie maal uit in het kader van onze leesclub.

De eerste keer zal Karel vertellen over het scenario, meer specifiek over het Hollywoodmodel. De meeste films volgen namelijk de klassieke literaire plotstructuur. Een verhaal wordt verteld van a tot z met een begin, een midden en een einde. In zijn lezing analyseert hij dat Hollywoodmodel aan de hand van high noon (1952) van Fred Zinnemann, Rio Bravo (1959) van Howard Hawks, ‘The Nick of Time’ (1995) van John Badham en ‘The Taking of Pelham One Two Three’ (1974) van Joseph Sargent. Het tweede deel van de avond (vanaf 21.00 uur) kijken we naar strangers on a train (1951) van Alfred Hitchcock.

Je kan nog inschrijven voor deze cursus, zowel voor de afzonderlijke avonden als voor het gehele pakket. Het is voordeliger om voor het hele pakket (7 avonden) ineens in te schrijven. Plezant extraatje: bij iedere lezing ontvang je een gratis filmticket. De cursus is een organisatie van het Cultuurcentrum Achterolmen i.s.m. de bibliotheek.
Je kan inschrijven via de website van het CC, waar je ook alle info kan lezen over de volgende 6 delen:
www.achterolmen.com

Bekijk hier als smaakmaker alvast de trailer van ‘strangers on a train’

Geen opmerkingen :