woensdag 1 oktober 2008

Digileen: beluister gratis muziek op je PC

De Centrale Discotheek Rotterdam stelt een deel van haar muziekcollectie gratis ter beschikking om digitaal te ontlenen. Vanaf vandaag kan dit ook vanuit Vlaanderen. Je kan per week 100 tracks digitaal ontlenen en ze voor de duur van 7 dagen op je eigen pc beluisteren. Op dit ogenblik biedt Digileen ruim 163.000 tracks aan uit minstens 10.000 albums. Zij richten zich vooral op de minder "hitgevoelige" genres zoals jazz, klassieke muziek, wereldmuziek, die je ook niet direct op internet of in de doorsnee platenzaak vindt. Deelnemende labels zijn onder andere Zig Zag Territoires, Challenge, Chesky, Naxos, ECM, Pentatone, Dox, Music & Words en Harmonia Mundi France.
In een volgende fase zal je in de on-linecatalogus van de bibliotheek ook een digileenlink vinden bij al onze albums die in Digileen zijn opgenomen.
Een muzikale schat dus indien je bijvoorbeeld op zoek bent naar de meest recente uitvoering van de Actus Tragicus van Johann Sebastian Bach, of wil ontspannen bij jazz van Chet Baker, of wil uitproberen of Fusion uit Noord-Afrika echt je ding is.
Het enige wat je moet doen om digitaal muziek te ontlenen is de gratis software installeren. Heb je deze nog niet geïnstalleerd, klik dan op onderstaande link.Meer info: lees de on-line gebruikershandleiding

Geen opmerkingen :