dinsdag 25 november 2008

Cursus filmcultuur deel 3

Op dinsdag 16 december van 19.00 tot 22.30 uur kan je in de bibliotheek van Maaseik terecht voor het derde deel van een zevendelige cursus over filmcultuur. De lessen worden gegeven door Karel Deburchgrave. Hopelijk wordt dit derde deel niet afgelast omwille van te weinig deelnemers, zoals gebeurde met het tweede deel van de cursus!
Deze keer gaat het over het scenario met een non-lineaire plot . 'Elke film heeft een begin, een midden en een einde, maar niet noodzakelijk in die volgorde’, heeft Jean-Luc Godard ooit gezegd. En dat mag blijken uit films als Amores Perros (2000)van Gonzalez Inarritu, Memento (2000) van Christopher Nolan, Irréversible (2002) van Gaspar Noé en 5 X 2 (2004) van François Ozon. In deze lezing analyseren we films die geen chronologische verhaaltjes met een duidelijke begin-midden-eind-structuur hebben. We bespreken vooral de films van Quentin Tarantino: Kill Bill vol. 2 (2004), Kill Bill vol. 1 (2003), Jackie Brown (1997) en Pulp Fiction
(1994). Aan zijn debuutfilm Reservoir dogs (1992) geven wij zelf een homo-erotische interpretatie! Om 21.00 uur kijken we naar “Reservoir Dogs” (1992) van Quentin Tarantino.

Je kan nog inschrijven voor deze cursus, die in totaal uit 7 avonden bestaat. Plezant extraatje: bij iedere lezing ontvang je een gratis filmticket. De cursus is een organisatie van het Cultuurcentrum Achterolmen i.s.m. de bibliotheek.
Je kan inschrijven via de website van het CC, waar je ook alle info kan lezen over de volgende 4 delen: http://www.achterolmen.com/

Bekijk hier als smaakmaker alvast de trailer van Reservoir dogs. Je kan trouwens alle vermelde films gratis op DVD uitlenen in onze bib. Als je op de titels klikt, krijg je de betreffende links uit onze catalogus!

Geen opmerkingen :