dinsdag 4 november 2008

Herinnering: programma ouderenweek (17-23 november 2008)


Vertelproductie over leven en werk van Alice Nahon

Dinsdag 18 november 2008 om 10.30 uur in de bibliotheek van Maaseik

De vertelwerkgroep Het Uitzicht heeft een programma samengesteld rond leven en werk van de dichteres Alice Nahon, bij de oudere generatie bekend van gedichten zoals ’t Is goed in ’t eigen hert te kijken of De kinderen van De Soetewey. Nahon was in de eerste helft van de vorige eeuw razend populair. Haar gedichtenbundels gingen in tienduizenden exemplaren over de toonbank en op school werden vele gedichten van haar uit het hoofd geleerd. En menigeen kan ze ook nú nog opzeggen! Interessant detail is dat Alice Nahon een hele tijd in Maaseik verbleven heeft! Verteller Rob van der Wildt heeft rond werk en leven van Alice Nahon een boeiende voorstelling gemaakt. Uit het 150-tal gepubliceerde en ongepubliceerde gedichten heeft hij die gedichten gekozen die Alice Nahons “weemoed om het onbereikbare” tekenen. Tegelijkertijd relativeert hij de sombere toon in Nahons werk en komt hij tot de verrassende overtuiging dat als Nahon nú had geleefd, zij een succesvolle “singer-songwriter” was geweest van liedjes en chansons over de liefde.
Er is nog plaats voor deze voorstelling. Schrijf je in via maaseik@bibliotheek.be of bel even naar de bib! Toegang is gratis.

Meer info over Alice Nahon: raadpleeg haar homepage

Senioren op weg met de computer
Donderdag 20 november van 9.00 tot 11.30 uur in de bibliotheek van Maaseik
Docent: Martin op ‘t Roodt (i.s.m.het Cultuurcentrum)

Senioren die graag willen leren omgaan met de PC zijn welkom op deze kleine cursus. Iedereen merkt immers dat de computer een steeds prominentere plaats inneemt in het dagelijks leven. Dit geldt ook voor senioren. De computer is gewoon onmisbaar. Toch heeft de PC nog geheimen voor vele nieuwe gebruikers. Hoe werkt b.v. het besturingssysteem? Wat moet ik doen om een filmpje dat ik via e-mail heb ontvangen af te spelen? Hoe moet ik internet installeren en hoe werkt netbankieren? Dus alle praktische vragen komen aan bod.

De bibliotheek beschikt ook over een aantal computerboeken, speciaal voor senioren: zie hier.

Toegang is gratis. Schrijf je in via maaseik@bibliotheek.be of bel even naar de bib! Inschrijven kan ook rechtstreeks via telefoon (089/569 951) of e-mail van het Cultuurcentrum.

Geen opmerkingen :