woensdag 17 december 2008

Cursus filmcultuur deel 4

Op dinsdag 13 januari 2009 van 19.00 tot 22.30 uur kan je in de bibliotheek van Maaseik terecht voor het vierde deel van een zevendelige cursus over filmcultuur. De lessen worden gegeven door Karel Deburchgrave.

Het thema van deze vierde les is ‘het scenario als literaire adaptatie’ en als voorbeeld wordt de griezelklassieker Dracula van Bram Stoker onder de loep genomen. Deze les wordt georganiseerd i.s.m. de leesclub. Het boek werd eerst besproken en het is tof om vervolgens de vergelijking te kunnen maken met de verfilmingen. Dracula is zondermeer de populairste horrorfiguur uit de filmgeschiedenis. We vergelijken tijdens deze lezing de adaptatie van Tod Browning in Dracula (1931) met enkele andere meesterwerken uit het horrorgenre: Nosferatu (1922) van F.W. Murnau, Bram Stoker's Dracula (1992) van Francis Ford Coppola, “Horror of Dracula” (1958) van Terence Fisher en “Dead and Loving it” (1995) van Mel Brooks. Om 21.00 uur kijken we naar de versie van Tod Browning.
Bekijk hier als smaakmaker alvast de trailer

Je kan nog inschrijven voor deze cursus, die in totaal uit 7 avonden bestaat. Plezant extraatje: bij iedere lezing ontvang je een gratis filmticket. De cursus is een organisatie van het Cultuurcentrum Achterolmen i.s.m. de bibliotheek. Je kan inschrijven via de website van het CC, waar je ook alle info kan lezen over de volgende 3 delen: http://www.achterolmen.com/

Geen opmerkingen :