dinsdag 2 december 2008

Programma gedichtendag januari 2009

Op donderdag 29 januari 2009 is het gedichtendag in Nederland en Vlaanderen. De bib van Maaseik doet natuurlijk weer mee! Op woensdag 28 januari, dus op de vooravond van de gedichtendag, kan je in onze bib terecht voor een optreden van Wouter Wetzels en het ‘Five four trio’. Wouter Wetzels is een jonge Maaseikenaar. Hij schrijft al gedichten ‘sinds hij het leesplankje alleen kan vasthouden’. Dat hij gedichten schrijft in het Maaseikers dialect is in deze tijd van verloedering van het “plat” een pluspunt. Afgelopen jaar won hij de Veldeke Jeugdprijs voor zijn gedichtenbundel. Reden om deze jonge dichter in de belangstelling te brengen! Enkele van zijn gedichten vind je hier.
Bert Paradis schreef in het kader van zijn opleiding aan het conservatorium van Antwerpen muziek op de gedichten van Wouter Wetzels. Deze muziek wordt gebracht door het ‘Five four trio’, een jazz ensemble dat reeds eerder te gast was in onze bib naar aanleiding van de muziekweek van de Maaslandse bibliotheken. Het Five Four Trio bestaat uit Wouter Dewit (piano), Rob Christoffels (bas) en Bert Paradis (drums en vibrafoon). Alle drie genoten deze muzikanten een klassieke opleiding, om daarna hun weg te zoeken in de jazz. Ze hebben allen ervaring opgedaan in de meest uiteenlopende muziekstijlen.


Voorafgaand aan dit unieke optreden organiseren een aantal leerlingen van het College, samen met hun leerkracht Nederlands, Stefan Flipkens Bezette Stad. De stad Maaseik wordt namelijk voor de gelegenheid bezet met Poëzie(n). Stap binnen in een wereld van feeërieke fotokaders, flitsende beelden... en niet te vergeten een projectie op de Maas! Kom en wandel mee door heel de stad op deze gezellige winteravond. Limericks over Maaseik mogen altijd ingestuurd worden naar limerick_08@hotmail.com. Meer info over Bezette Stad kan je verkrijgen via bezettestad@gmail.com

Noteer woensdag 28 januari dus alvast in jullie agenda. Het juiste aanvangsuur wordt later medegedeeld.

Geen opmerkingen :