maandag 9 februari 2009

Week van de muziek in de Maaslandse bibliotheken


Donderdag 5 maart om 14.00 uur in de bibliotheek van Maaseik

De Maaslandse bibliotheken organiseren ook dit jaar weer een 'week van de muziek'. De week vindt deze keer plaats van 2 tot 8 maart. Er is geen specifiek thema, maar er werd wel afgesproken om dit jaar in het bijzonder de oudere muziekliefhebbers te verwennen.
In Maaseik organiseren we een muziekmatinee voor senioren en verwelkomen we het ‘Trio Matiz’. Dit ensemble bestaat uit Noël Schobben (gitaar en zang), Carel Huls (klarinet, saxofoon, dwarsfluit en piano) en Marc Michiels (contrabas en piano). Hun repertoire is heel gevarieerd, maar voor deze gelegenheid zullen zij speciaal aandacht hebben voor liedjes uit ‘de oude doos’. Iedereen is welkom op deze gezellige namiddag. Aansluitend kunnen geïnteresseerden kennismaken met het ruime aanbod van de muziekafdeling. Een kopje koffie hoort er natuurlijk ook bij! Inkom is gratis. Meld je aan via telefoon of e-mail.
Info: maaseik@bibliotheek.be, tel.: 089 56 40 74

Hier volgt het programma van de andere Maaslandse bibliotheken.

Dilsen-Stokkem: Music pleasure in de bibliotheek
Op zaterdag 7 maart van 14.00 tot 17.00 uur is de muziekformatie ‘Music Pleasure’ te gast in de bibliotheek van Dilsen-Stokkem. ‘Music Pleasure’ is een Belgisch- Nederlandse band die zijn roots heeft in de jaren ’70. Tijdens het optreden in de bibliotheek heeft deze muziek- en dansband Nederlandstalige en Engelstalige amusementsmuziek op het repertoire staan, maar ook slows en rock ’n roll.
Tijdens de ‘week van de muziek’ worden alle muziekcd’s en dvd’s gratis uitgeleend.
Info: bibliotheek@dilsen-stokkem.be, tel.: 089 79 08 80

Lanaken: …De tijd van toen…
Op zondag 8 maart om 10.30 uur worden medioren en senioren verwend met een concert van het Carel Huls Kwartet. De groep bestaat uit Carel huls (saxofoon, klarinet, dwarsfluit en piano), Marc Michiels (contrabas), Noël Schobben (gitaar en zang) en Saskia Thoelen (zang). Zij brengen evergreens, jazzstandards enz. Het optreden wordt afgesloten rond 11.30 uur, waarna u nog kan nagenieten met een gratis hapje en drankje.
Inschrijven kan tot en met 2 maart. Inkom: 1 euro.
Tijdens dit weekend worden alle cd’s, dvd’s en cd-roms gratis uitgeleend!
Info en inschrijvingen: mailto:lidwina.fraussen@bibliotheek.be, tel.: 089 71 60 29

Maasmechelen: de Bolsterband

Op woensdag 4 maart is er een optreden van de Bolsterband vanaf 14.00 uur tot … (afhankelijk van jullie conditie!)
Info: maasmechelen@bibliotheek.be, tel.: 089 76 97 20

Geen opmerkingen :