vrijdag 6 maart 2009

Leuke verrassingen tijdens de 'Muziekmatinee voor senioren'

Gisteren organiseerde de bibliotheek n.a.v. de muziekweek van de Maaslandse bibliotheken een ‘muziekmatinee voor senioren’ met het ‘Trio Matiz’, voor de gelegenheid uitgebreid tot een kwartet. Zij brachten twee uur lang plezante swingende liedjes ‘uit de oude doos’, vooral jazzy standards van net na de oorlog zoals ‘Sentimental journey’, ‘Red roses for a blue lady’ en ‘Georgia’. De aanwezige senioren (een 50-tal) genoten met volle teugen van deze reis naar het verleden. Eén van de hoogtepunten was het moment waarop de heer André Bervoets naar voren ging om ‘wonderful world’ te zingen. Hiermee werd de sfeer helemaal gezet.
Ook tijdens ‘J’attendrai’ was de heer Bervoets van de partij, om samen met 2 dames een doorleefde versie neer te zetten.
Bij sommige liedjes werd er ook dankbaar gebruik gemaakt van de kleine dansvloer. Het concert werd afgesloten met enkele Limburgse klassiekers zoals ‘Loeiende klokke’, ‘Limburg allein’, ‘Wie ich nog a jungske woar ‘ en ‘Zefke Mols’. Deze liedjes werden door de hele groep uit volle borst meegezongen. Al met al een heel geslaagd evenement, dat zeker voor herhaling vatbaar is!
Hierbij enkele suggesties uit onze cd-collectie, voor wie deze liedjes graag nog eens wil beluisteren:
De pre historie : muziek uit de oorlogsjaren '40-'45. vol. 1
De pre historie : muziek uit de oorlogsjaren '40-'45. vol. 2
Limnurg mie Landj van Jo Erens
Loeënde klokke van Frits Rademacher

Geen opmerkingen :