vrijdag 17 april 2009

Don Pasquale: niet in het Cultuurcentrum, wel in de bib!

Op vrijdag 24 april zou de opera Don Pasquale (1827) van Gaetano Donizetti (1797-1848) opgevoerd worden in het Cultuurcentrum Achterolmen, maar de tournee van deze voorstelling werd geannuleerd. Don Pasquale is een Opera Buffa (komische opera). Het verhaal: 'Ernesto is verliefd op Norina en weigert daarom om te trouwen met een ‘meer geschikte’ vrouw, gekozen door zijn oom, don Pasquale. De oude heer wil zelf ook trouwen en vervolgens ontrollen er zich een hoop intriges, met de voor het genre gebruikelijke persoonsverwisselingen enz. Op het eind komt alles natuurlijk goed.'
Geen nood: operaliefhebbers kunnen nog altijd in onze bib terecht om de cd-box met de volledige muziek van Don Pasquale (+ uitgebreid boekje met tekst en uitleg) te ontlenen. In onze collectie bevinden zich nog 159 andere cd's met volledige opera’s of hoogtepunten. Bij de uitvoering van een opera is naast de muzikale kwaliteit ook de enscenering en de geloofwaardigheid van de acteerprestaties van belang. Daarom beschikken wij ook over 27 opera’s op DVD, een collectie die in de toekomst zeker nog verder uitgebreid zal worden.
Interessant om nu al te melden: de Maaslandse bibliotheken zijn van plan om in 2010 een muziekweek te organiseren, waarin het thema ‘opera’ centraal zal staan. Data en info volgen later! Hierbij tenslotte nog een mooi fragment uit Don Pasquale!

Geen opmerkingen :