maandag 22 juni 2009

Leesbeesten krijgen Maarten Jagermeester cadeau

Tijdens het schooljaar 2008-2009 organiseerde de bib weer een leesproject voor alle kinderen van het vierde leerjaar. De ‘leesbeesten’ waren deze keer actief rond het thema ‘dieren’.
Acht klassen uit de fusie Maaseik namen deel. Na enig speurwerk in de bib kregen ze een beestig boekenpakket mee naar de klas, waarmee ze gedurende drie weken moesten werken. In totaal lazen 145 kinderen 1067 dieren bij elkaar. Dit is een gemiddelde score van 7,3 dieren (=boeken) per kind.

Welk waren de winnende klassen?
De klas van juf Mia Reeskens (Vrije Basisschool ‘Oeterveld’ Neeroeteren)
De klas van meester Jimmy Swinnen (Basisschool van het gemeenschapsonderwijs ‘De Springplank’ Neeroeteren)
De klas van meester Danny Opdekamp (Buitengewoon Basisonderwijs ‘De Wikke’)
De klas van juf Anita Verslegers (Vrije Basisschool ‘Oeterveld’ Neeroeteren)

De volgende 10 leerlingen (de beste van elke deelnemende klas) winnen een boek: Thomas Noukens, Kris Ceyssens, Jordy van de Wauw, Ilea Vanderhoven, Daan de Koord, Frederique Martens, Roy Münstermann, Mike Janssen, Hemza en Tom. Een dikke proficiat!

De klassen met de beste score mochten op vrijdag 5 juni in de bib van Neeroeteren komen luisteren naar Maarten Jagermeester. Deze auteur is volgens het Belang Van Limburg één van de populairste jeugdauteurs in de categorie kinderen tussen 9 en 12 jaar. Hij is zelf dierenarts en haalt de inspiratie voor zijn boeken uit zijn praktijk. De reeks Dieren bij de dokter biedt kinderen een waarheidsgetrouw beeld van het reilen en zeilen in een dierenartsenpraktijk. De lezing was heel plezant. Eén meisje kreeg van de auteur een boekje cadeau, nadat ze vertelde dat ze later dierenarts wil worden. Verschillende kinderen wilden meteen na de lezing op zoek gaan naar de boeken van Maarten die wij in onze bibcollectie hebben.
Ook volgend schooljaar staan er weer leesbeesten op het programma in de bib. Neem eens een kijkje in onze digitale brochure: zie hier

Geen opmerkingen :