maandag 8 juni 2009

Schrijf je in voor het nieuwe seizoen van onze leesclub!

In het najaar start de bibliotheek van Maaseik (i.s.m. het Davidsfonds en het Cultuurcentrum Achterolmen) met het zesde seizoen van de ‘leesclub’.
Wat staat er deze keer op het programma?

Woensdag 30 september: Dorstige rivier / Rodaan Al Galidi
Het leven van een kleurrijke Irakese familie onder het bewind van Saddam Hoessein. De auteur komt op woensdag 7 oktober om 20.00 uur een lezing geven in de bib van Maaseik!

Woensdag 28 oktober: Kind 44 / Tom Rob Smith
In het Rusland van Stalin gaat een geheim agent met gevaar voor eigen leven op zoek naar een seriemoordenaar. Bekroond met de Dagger Award 2008 uitgereikt door de Crime Writers' Association (CWA).

Woensdag 9 december: Tirza / Arnon Grunberg
Op de avond van het eindexamenfeestje van zijn lievelingsdochter Tirza verliest de wat saaie Jörgen Hofmeester definitief de controle over zijn leven. Bekroond met de Gouden Uil Literatuurprijs 2007 en de Libris Literatuurprijs 2007.

Woensdag 10 februari: Van oude mensen, de dingen, die voorbij gaan... / Louis Couperus
Een moord uit passie lang geleden in Indië begaan, achtervolgt de daders, oud geworden in Den Haag, en hun hele familie als een permanent dreigende schaduw. Een oude klassieker (1906) uit de Nederlandstalige literatuur!

Woensdag 24 maart: Wat is de wat / Dave Eggers
Eggers schreef de autobiografie van Valentino Achak Deng, die als jongen de burgeroorlog in Zuid-Soedan overleefde. Gescheiden van zijn ouders vluchtte Deng met honderden andere ‘lost boys’ te voet naar Ethiopië, later Kenia, om na een verblijf in vluchtelingenkampen uiteindelijk in de VS asiel te ontvangen.

Woensdag 5 mei: Het kleine meisje van meneer Linh / Philippe Claudel
Een oude man ontvlucht met zijn enkele weken oude kleindochter zijn door oorlog verscheurde land in Zuid-Oost Azië om nieuw houvast te zoeken in een grote westerse stad.

De besprekingen vinden telkens plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur.
Begeleiding: Marietje Broens
Kostprijs: 30 euro
Maximum aantal deelnemers: 20
De bibliotheek zorgt voor voldoende exemplaren van elk boek.

Wil je graag deelnemen?
Bezorg ons dan zo snel mogelijk je naam, voornaam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum. Vergeet echter vooral niet het bedrag te storten op het volgende rekeningnummer van het CC Achterolmen: 068-2054024-76. Vermeld in de mededeling de naam van de deelnemer + ‘leesclub’. Opgelet: de inschrijving is pas geldig na ontvangst van de betaling!


Geen opmerkingen :