maandag 8 juni 2009

Sluiting uitleenpost Opoeteren

De uitleenpost in het oud gemeentehuis van Opoeteren sluit vanaf maandag 15 juni definitief haar deuren.

Wat gebeurt er met de collectie?
De boeken die niet meer bruikbaar zijn voor de hoofdbibliotheek van Maaseik of het filiaal van Neeroeteren worden afgevoerd uit de collectie. De jeugdcollecties worden ter beschikking gesteld aan de basisschool van Opoeteren. De overige collecties belanden in de boekenverkoop, die de bibliotheek tijdens de bibliotheekweek in oktober zal organiseren.

Welke alternatieve dienstverlening komt er voor de basisschool?
Vanaf volgend schooljaar zal de basisschool van Opoeteren ruilpakketten ontvangen. Het is de bedoeling om de twee jaar een nieuwe collectie ter beschikking te stellen, op dezelfde manier zoals dit sinds 2005 voor de basisscholen van Dorne en Voorshoven geregeld wordt.

En wat met de individuele leners?
Vermits de uitleenpost van Opoeteren op dit moment volledig in functie staat van de klasuitleningen en er slechts 8 individuele leners geregistreerd staan (295 uitleningen in 2008), wordt geen alternatieve dienstverlening voorzien voor de individuele leners. Minder mobiele personen kunnen gratis beroep doen op onze dienst Bib aan huis. De mogelijkheid om een ‘bibpunt’ te voorzien in De Riet zal wel nog verder onderzocht worden.

Vanaf 15 juni mogen de nog niet ingeleverde boeken van Opoeteren terugbezorgd worden in de hoofdbibliotheek van Maaseik of in het filiaal van Neeroeteren.

Geen opmerkingen :