dinsdag 14 juli 2009

Zin in vakantie? Start je trip in de bib!

Omdat het zo mooi uitkomt, heb ik voor de gelegenheid een oude slogan met illustratie van de bibliotheekweek 2001 uit de kast gehaald. Hou je van een culturele stedentocht of van een avontuurlijke trektocht in onherbergzame verre streken? Wil je een leuke wandeling maken dicht bij huis of snak je naar die relaxerende strandvakantie? Voor elk soort trip hebben we in de bib informatie en praktische tips in overvloed. We doen er namelijk alles aan om onze collectie reisgidsen het hele jaar door up-to-date te houden. Haal wel de juiste reisgidsen uit de bibrekken! De bib heeft namelijk reisgidsen in alle maten en soorten. Onze verzameling kan ingedeeld worden in twee groepen. De eerste categorie is die van de reisgidsen met algemene info zoals de reeksen van ANWB, Dominicus, Lannoo , Capitool enz. Het gaat om boeken die in hoofdzaak vertellen over bezienswaardigheden, geschiedenis, cultuur, tradities, enz. De tweede groep is die van de praktische reisgidsen zoals Lonely Planet, Rough guide en Trotter, waarin je vooral gegevens vindt over logies, transport, restaurants ..., kortom hoe je de reis moet organiseren. Voor wie een reisgids met praktische gegevens uit de bibrekken haalt, is de datum van uitgave heel belangrijk. Hoe recenter de uitgave, hoe betrouwbaarder de prijzen, adressen en andere gegevens. Verder zijn er ook gespecialiseerde uitgaven met bijvoorbeeld wandelroutes voor een actieve vakantie. Onze bib heeft meer dan 1400 reisgidsen in haar bezit. Sinds begin dit jaar werden ongeveer 150 nieuwe uitgaven aangekocht.
Nog niet voldoende informatie? Doorblader dan eens onze gespecialiseerde tijdschriften Reiskrant, Pasar, Grande, Genieten en Op Weg. Als je met al deze info nog niet voldoende bagage verzameld hebt om je reis te doen slagen, kan je nog altijd een uurtje gratis komen grasduinen op het internet. Het personeel helpt je graag verder met je vragen!
Je blijft misschien liever thuis? Ook dan is het mogelijk om vreemde culturen te ontdekken vanuit je luie zetel. We beschikken in de bib immers over een uitgebreid aanbod aan boeiende reisverhalen en interessante reisdocumentaires op DVD. Daarenboven kan je bij ons ook terecht voor de beste wereldmuziek op CD. Op die manier brengen we je dadelijk in de gewenste ‘exotische’ stemming. Als je dus echt iets wil maken van je vakantie, vergeet dan beslist niet om eventjes binnen te springen in de bib.

Geen opmerkingen :