vrijdag 11 september 2009

Daisy: geen gewone luisterboeken!


Eind vorig jaar lanceerde de bib een nieuw collectieonderdeel, namelijk Daisy-boeken. Dat zijn luisterboeken, bestemd voor mensen voor wie lezen moeilijk is of moeilijk wordt. We denken daarbij niet alleen aan slechtzienden, maar bijvoorbeeld ook personen met dyslexie of mensen die niet lang een boek kunnen vasthouden. Het voordeel van Daisy-boeken is dat ze in vergelijking met gewone luisterboeken heel wat meer functionaliteiten hebben. Je kan ze namelijk digitaal doorbladeren, van een digitale bladwijzer voorzien, afspelen op je eigen tempo enz. Om te kunnen genieten van deze mogelijkheden, beluister je daisy-boeken best met een daisy-speler. Dankzij Luisterpunt en de Bibliotheekvereniging Limburg beschikt de bibliotheek van Maaseik over een gratis Daisy-speler. Deze speler kan je eenmalig uitlenen, samen met de daisy-boeken.
Interesse? Maak een afspraak via e-mail om meer te weten te komen over de uitleenmodaliteiten en een demonstratie van de daisy-speler.

Daisyboeken zijn er net als andere boeken in alle soorten en genres. Luisterpunt beschikt momenteel over ca. 14.000 boeken, een collectie die jaarlijks aangroeit met meer dan 1.000 titels. Een overzicht vind je via de catalogus van Luisterpunt: daisybraille.bibliotheek.be . De meest gelezen genres zijn thrillers, detectives, psychologische romans, streek- en familieromans, historische literatuur, verhalenbundels, humoristische boeken en autobiografische literatuur. Bij de informatieve boeken worden vooral geschiedenisboeken en boeken over het koningshuis uitgeleend.

In onze bib werken we voor het samenstellen en up to date houden van onze collectie daisyboeken samen met de Maaslandse bibliotheken. Op die manier bieden we op dit moment samen met de bibliotheken van Lanaken, Dilsen-Stokkem en Maasmechelen een 500-tal titels aan. Een overzicht vind je hier!

Geen opmerkingen :