woensdag 30 september 2009

Zebracinema: 'Frozen River'

Vanavond om 20.00 uur kan je in het kader van Zebracinema in Cultuurcentrum Achterolmen gaan kijken naar Frozen River. De regie is in handen van Courtney Hunt, hij heeft van Frozen River letterlijk en figuurlijk een ijzig thriller-drama gemaakt.

Ray, een vrouw van middelbare leeftijd werd in de steek gelaten door haar man en moet alleen voor haar twee zonen zorgen. Ze woont in een vermolmde trailer en heeft nauwelijks genoeg geld om fatsoenlijk eten op tafel te zetten. Haar grote droom is om een luxueuzere prefab-woning te kopen ‘met een jacuzzi in de badkamer'. Op een dag maakt Ray kennis met Lila, een Mohawk indiaanse. Lila woont op een reservaat aan de grens en vervoert illegalen vanuit Canada naar Amerika over een dichtgevroren rivier. Aanvankelijk wil Ray met de hele zaak niets te maken hebben, maar de financiële voordelen van deze mensenhandel zouden de jacuzzi weleens realiteit kunnen doen worden.

Met Melissa Leo (Ray), Misty Upham (Liia), Charlie McDermott (Troy) e.a.

Heb je vanavond al iets anders op het programma staan? Geen nood, je kan ongeveer alle films die ooit in het kader van Zebracinema vertoond werden terugvinden in de DVD-collectie van onze bib! Deze films staan opgesteld in een apart rek en hebben een sticker met het logo van Zebracinema. Wil je weten welke Zebracinemafilms de bib bezit, kijk dan eens op het icoontje van Zebracinema in onze on-line catalogus en je krijgt de hele lijst voorgeschoteld. Hier de rechtstreekse link. Klik ook eens op de titel, dan verschijnt vaak ook de korte inhoud van de betreffende film. Tenslotte de link naar Frozen River en de trailer als voorsmaakje!

Geen opmerkingen :