zaterdag 10 oktober 2009

BiLi.be, de nieuwe portaalsite voor Limburgse bibliotheken


Op 9 oktober 2009 werd de nieuwe on-line catalogus van Bibliotheeknet Limburg gelanceerd. BiLi.be is vanaf nu het digitale infopunt van alle Limburgse bibliotheekgebruikers en dus ook van alle Limburgse bibliotheken. De website is grondig gerestyled. Het ziet er allemaal veel mooier uit, maar belangrijker is dat ook het gebruiksgemak er flink op vooruitgegaan is. Alles wordt veel overzichtelijker gepresenteerd. Er zijn ook een aantal interessante nieuwe functionaliteiten bijgekomen!

Met één zoekactie krijg je de resultaten van alle Limburgse Bibliotheken te zien, ook als ze (nog) niet aangesloten zijn op het Provinciaal Bibliotheeksysteem. Daarnaast worden ook een aantal andere databanken en websites doorzocht (vb. Wikipedia, zoeken.bibliotheek.be).

Er verschijnen na elke zoekactie suggesties onder de noemer ‘Wie dit leent, leent ook…’ en er worden een aantal aanverwante termen en auteurs gesuggereerd.

Je kan laten weten of je een boek, cd, DVD… goed of slecht vindt door een kwotering toe te kennen. Een persoonlijke mening (of bespreking) toevoegen kan ook, maar daarvoor moet je je eerst aanmelden.

Na aanmelding kan je niet alleen uitgeleende materialen verlengen of reservaties plaatsen. Vanaf nu kan je ook zelf je e-mailadres toevoegen of wijzigen.

Kinderen kunnen terecht in hun eigen kidscatalogus BiLi.be/kids, waar ze op zoek kunnen gaan naar het aanbod voor kinderen en adolescenten.

Opgelet: op dit moment werken nog niet alle nieuwe functionaliteiten optimaal! Maar in de loop van volgende week zou alles volledig in orde moeten komen!
In de nabije toekomst worden nog meer nieuwigheden toegevoegd, zoals de mogelijkheid om per e-mail geattendeerd te worden op aanwinsten uit de collecties en dit volledig afgestemd op je persoonlijke interesses!

Geen opmerkingen :