vrijdag 16 oktober 2009

Laat interessante info naar je toe komen!


Komt u ook steeds meer websites en blogs tegen die u interessant vindt om te volgen? En wat doet u daar dan mee? Ze komen waarschijnlijk terecht in uw bladwijzers of favorieten, waar u ze wegens tijdsgebrek sporadisch openklikt, om dan te ontdekken dat u hopeloos veel informatie gemist heeft.
De oplossing? U gaat niet meer zelf op zoek naar informatie op de websites die u interesseren, maar zorgt ervoor dat deze informatie zelf naar u toe komt!! Dat kan op 2 manieren: via RSS in een nieuwslezer (newsreader of feedreader) óf via email.
De meeste sites – zo ook de onze – bieden RSS aan : een manier om zich te abonneren op de laatste nieuwe berichtjes. Daar heeft u een nieuwslezer voor nodig. Deze zijn er in vele soorten en smaken. Google Reader is erg makkelijk in gebruik en veruit de bekendste. Heeft u geen zin in een nieuwslezer, dan kan u zich ook abonneren via email. Telkens er nieuwe berichtjes op uw favoriete bibliotheekblog gepost worden, krijgt u hiervan een melding in uw mailbox. Dóen dus, zou ik zo zeggen! Onderstaand filmpje legt in nog geen 4 minuten het gemak van RSS en nieuwslezers uit! (Met dank aan de collega's van de bib van Halle)

Geen opmerkingen :