dinsdag 24 november 2009

De bib van Maaseik is gesloten van maandag 14 tot en met vrijdag 18 december!

De bib van Maaseik gaat binnenkort van start met zelfbedieningsbalies, waarvoor gebruik gemaakt wordt van RFID-technologie. Daarover schreven we reeds eerder enkele blogberichten: bericht 1, bericht 2 en bericht 3. Ondertussen werd de volledige collectie voorzien van een ‘chip’ en geconverteerd. Sinds begin november vragen we aan de leners om alle uitgeleende materialen (ook cd's, dvd's en jeugdmaterialen) in te leveren aan de balie van de volwassenenafdeling beneden. Op die manier kunnen we efficiënt controleren of er nog materialen tussen zitten die niet in orde zijn. De 4 zelfbedieningsbalies en bijhorende betaalautomaat worden in de week van 14 december geleverd, geïnstalleerd, gekoppeld aan het Provinciaal systeem en uitgebreid getest. De oude balies worden afgebroken, stukken vloer opnieuw gelegd en een aantal collecties verhuizen van plaats.
Om dit allemaal mogelijk te maken sluiten we de bib van Maaseik van maandag 14 tot en met vrijdag 18 december 2009!

Wat betekent dit voor jullie als leners?

Indien je materialen uitleent in de bib van Maaseik op maandag 23 november, dinsdag 24 november, woensdag 25 november, donderdag 26 november of vrijdag 27 november, dan krijg je een uitleentermijn van 35 dagen i.p.v. 21 dagen.

De langere uitleentermijn geldt ook voor alle ontleende materialen die je in dezelfde periode verlengt.

Tijdens de sluitingsweek blijft het bibfiliaal van Neeroeteren open tijdens de normale openingsuren. Je kan er terecht met dringende vragen m.b.t. de collectie van Maaseik. Materialen uit Maaseik kunnen er op aanvraag afgehaald worden.

Tijdens de sluitingsweek blijft het gewoon mogelijk om materialen telefonisch of via de on-line catalogus te verlengen of te reserveren.

Vanaf zaterdag 19 december kan je opnieuw terecht in de bib van Maaseik tijdens de normale openingsuren, dus vanaf 10.00 uur!
Via dit fotoalbum kan je onze werkzaamheden blijven volgen. Op onderstaande foto's zie je als voorbeeld een zelfbedieningsbalie met bijhorende boekenkasten in de bib van Deurne. Het is om je een idee te geven van hoe het er binnenkort in Maaseik (ongeveer) gaat uitzien!

Deze bibliotheekvernieuwing vindt plaats met ondersteuning van het Provinciebestuur Limburg en van het Provinciaal Steunpunt voor Limburgse Bibliotheken.


Geen opmerkingen :