woensdag 25 november 2009

'Twilight’: populaire tienerchicklit verovert het grote publiek!

Bij tienermeisjes en liefhebbers van chicklit (zie eerder blogbericht) zijn de boeken van Stephenie Meyer al een tijdje ongekend populair en bijgevolg bijna constant uitgeleend in onze bib. In een CJP-enquête onder jongeren werd haar Twilight saga verkozen tot ‘favoriete boek van 2009’. De hype is losgebarsten na de verfilming van het eerste deel Een levensgevaarlijke liefde. Op dit moment draait de verfilming van het tweede deel Nieuwe Maan in de Belgische bioscopen en ik lees vandaag dat al meer dan 250.000 bioscoopgangers de filmvertoning bijgewoond hebben op vijf dagen tijd! Het succes zou voor een groot stuk te danken zijn aan het ‘tijdloze’ verhaal van de onmogelijke liefde tussen een jong meisje en een vampier (een moderne Romeo & Julia). De film slaat trouwens niet alleen aan bij tienermeisjes maar ook bij de al wat oudere vrouwen. Hebben we je nieuwsgierig gemaakt of behoor jij ook tot die meer dan ‘één op veertig’ Belgen die al gingen kijken naar ‘New Moon’? Bezoek onze bib en ontleen de verfilming van het vorige deel ‘een levensgevaarlijke liefde’ op DVD! Interesse in de boeken? Ondertussen verscheen ook het derde deel Eclips. Je kan de volledige Twilight-saga ook ontlenen in de originele Engelstalige editie!

2 opmerkingen :

marleen schrijvers zei

Mijn dochter heeft alle titels van deze Twilight-reeks letterlijk "verslonden"! Ze heeft zelfs het 4e en laatste deel in het Engels gelezen - "Breaking down" - omdat dit boek nog niet in een nederlandstalige versie verschenen is. "Morgenrood" verschijnt op 17 april in de boekhandels.
Je kunt deze hedendaagse story vergelijken met het passionele liefdesdrama van Romeo en Julia. En spreekt de liefde, het verdriet, het onmogelijke ... niet alle tieners aan. Hun fantasie slaat op hol en het doet hen verlangen naar nog meer van deze zinnenprikkelende liefdessaga. Hoe mooi kan de ware liefde zijn en ook hoeveel smart en liefdesverdriet bij het afscheid ...
Dit alles verwerkt in een fantasy verhaal met een wereld van vampieren en wolven die in deze zogenaamde realiteit met mensen kunnen leven. Ik heb de film gezien en ik moet toegeven op mijn leeftijd stond ik vol bewondering voor het welslagen van deze prachtige tienerchicklit !

Anoniem zei

moet controleren:)