donderdag 10 december 2009

Zebracinema: Disgrace

Op woensdag 16 december om 20.00 uur kan je in het Cultuurcentrum Achterolmen gaan kijken naar Disgrace, de verfilming van de gelijknamige roman van de Zuid-Afrikaanse auteur en Nobelprijswinnaar J.M. Coetzee.

‘Regisseur Steve Jacobs maakte een getrouwe adaptatie van de bestseller en wist niemand minder dan John Malkovich te strikken voor de rol van David Lurie, een hooghartige literatuurdocent uit Kaapstad die meer houdt van de dichter Byron dan van mensen. Na een affaire met één van zijn studentes valt Lurie ‘in ongenade'. Hij vertrekt naar het platteland om er bij zijn lesbische dochter Lucy te gaan wonen. Petrus, de zwarte buurman van Lucy heeft een stuk land van Lucy gekocht en is in bijna alles haar gelijke. Hij drukt Lurie met de neus op de feiten: in het nieuwe Zuid-Afrika gaat het deze zwarte man beter af dan sommige blanken. De vernedering wordt nog groter wanneer drie zwarte Afrikanen de boerderij overvallen en Lurie en zijn dochter een traumatische ervaring bezorgen die hun leven onherroepelijk verandert. ‘Disgrace’ is een fascinerende bespiegeling over Zuid-Afrika, vernedering en waardigheid.'

Met John Malkovich (David), Jesicca Haines (Lucy), Eriq Ebouaney (Petrus) e.a. Deze film wordt vertoond in het kader van Zebracinema. In ongenade kwam in 2008 nog aan bod in onze leesclub! Je kan het boek ook ontlenen als Daisy (luisterboek voor personen met een leeshandicap). De DVD is binnenkort beschikbaar in de bibcollectie! Bekijk hieronder de trailer!

Geen opmerkingen :