woensdag 20 januari 2010

Een goed debuut!

Evert is een doorsnee ambtenaar die zich niet goed in zijn vel voelt. Hij voelt zich nutteloos en onbegrepen zowel door zijn collega's als door zijn ex en zelfs door zijn vrouw. Hij heeft 1 hobby nl. houtsnijwerk en wanneer hij thuis komt van zijn werk, vlucht hij naar zijn zolderkamer (zijn atelier) om daar tot rust te komen en maar met 1 ding bezig te zijn wat hem voldoening schenkt en dat is zijn houtsnijwerk. Op een dag gebeurt er iets vreemds op zijn werk. Wanneer hij op een morgen op zijn kantoor aankomt merkt hij dat zijn nota's zijn gecorrigeerd en aangepast. Er worden fantastische ideeën naar voorgebracht alsware hij de bedenker daarvan. Hij krijgt zelfs het predikaat een onmisbare fantastische ambtenaar te zijn. Zijn werk wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Maar door wie ? Wie zit hier achter ?

Zijn collega's ?
Zijn ex ?
Zijn vrouw ?
De schoonmaker die iedere morgen zijn bureau onder handen neemt ?

Vanaf dit moment neemt zijn leven een drastische wending met een zeer leuke en orginele apotheose. Echt een boek voor een winteravond.

Het is geschreven door Judy Westerveld (studeerde filosofie, taal en literatuurwetenschap, ...). Dit vrij komisch vlot en goed geschreven boek is haar debuutroman. Het is niet alleen een komisch verhaal maar ook een boek met een filosofisch tintje. Judy is nu bezig met haar tweede roman. Ik ben benieuwd of ze mij wederom aangenaam kan verrassen.

De schoonmaker is in bestelling en dus binnenkort in de bibliotheek van Maaseik te verkrijgen.

Geen opmerkingen :