dinsdag 16 februari 2010

Zebracinema: Das Weisse Band

In het kader van Zebracinema kan je op woensdag 17 februari 2010 om 20.00 uur in het Cultuurcentrum Achterolmen gaan kijken naar Das Weisse Band, een meesterwerk van de Oostenrijkse filmregisseur Michael Haneke.

'Een kale Duitse vlakte in een klein boerendorp. Waar de macht nog wordt verdeeld tussen grootgrondbezitter en pastoor en waar de vruchtbare grond nog met paard en ploeg en eeltige handen wordt bewerkt. Waar de maag van de boerenzoon nu toch wel echt hard begint te knagen en de dochter van de pastoor het stichtend licht zoek lijkt. Daar, in dat dorp doen zich een reeks mysterieuze gebeurtenissen voor die de heersende samenleving aan het wankelen brengen en de ijzeren greep dreigt te ontwrichten. Regisseur Michael Haneke rolt langzaam een lappendeken van personages en intriges open waar u zichzelf eerst heerlijk in nestelt om er daarna helemaal in weg te zinken.'

Haneke brengt met deze film zijn mooiste, oprechtste, meest verstikkende werk. De cinema is weer een klassieker rijker! Heel binnenkort ook op DVD beschikbaar in onze bib! Hierbij een overzicht van de films van Michael Haneke die je in de bib kan ontlenen op DVD.

Geen opmerkingen :