dinsdag 16 maart 2010

Concerttip: ‘Die Fledermaus’

In het Cultuurcentrum Achterolmen kan je op zaterdag 20 maart om 20:15 uur gaan kijken en luisteren naar Die Fledermaus, de bekendste operette van de Oostenrijkse componist Johann Strauss Jr. Het Vlaams Muziek Theater, nog altijd beter gekend onder hun oude naam ‘Heistse Operettekring’ zorgt voor de uitvoering van deze klassieker. Het verhaal van Die Fledermaus in een notendop:

'De zangleraar Alfred brengt voor zijn vroegere leerlinge en geliefde Rosalinde, die nu getrouwd is met de rentenier Gabriel von Eisenstein, een serenade. Rosalindes man moet wegens belediging aan een ambtenaar voor acht dagen de gevangenis in. Zijn vriend, Dr. Falke, weet hem over te halen eerst nog met hem mee te gaan naar het bal dat prins Orlowsky geeft. Tegenover Rosalinde doet Gabriel alsof hij naar de gevangenis vertrekt. Als ook het kamermeisje Adele verdwenen is, zogenaamd om haar zieke tante te bezoeken maar ook op uitnodiging van haar zuster Ida naar hetzelfde bal is, is voor Alfred de kust vrij. Hij installeert zich behaaglijk, in von Eisensteins kamerjas, in diens zetel. Zijn samenzijn met Rosalinde wordt echter verstoord door de komst van de gevangenisdirecteur Frank, die zijn gevangene persoonlijk komt halen. Om Rosalinde niet te compromiteren doet Alfred alsof hij haar man is.'

Je kan deze operette natuurlijk ook ontlenen in de bib. We beschikken over uitstekende integrale uitvoeringen op cd en dvd. Bekijk hieronder als smaakmaker alvast twee schitterend vertolkte aria’s!Geen opmerkingen :