donderdag 20 mei 2010

Filmtip: My life without me

Van 2 tot 15 juni komt de tentoonstelling ‘Laat naar je borsten kijken’ naar het Cultuurcentrum Achterolmen. Deze tentoonstelling wil mensen meer bewust maken van borstkankerpreventie. In het kader van deze actie kan je ook komen kijken naar de film My life without me (2003) van de Spaanse regisseuse Isabel Coixet.

'Ann (Sarah Polley) leidt samen met haar werkzoekende man en twee dochtertjes een vrij uitzichtloos bestaan in een veredelde trailer. ‘s Nachts werkt ze bij de poetsdienst van de lokale universiteit, waar ze onder meer de vrij gênante dieetbabbels van haar collega moet ondergaan. Elke dag pikt ze na haar nachttaak haar moeder op (vertolkt door Deborah Harry van de legendarische popgroep ‘Blondie’), die haar telkens weer overlaadt met haar frustraties. Wanneer Ann op een dag bewusteloos neervalt en naar het ziekenhuis moet voor nader onderzoek, stelt men vast dat Ann een uitgezaaide kanker heeft en nog maar drie maanden te leven. Vervolgens zien we hoe Ann op een heel persoonlijke manier hiermee omgaat en er alles aan doet om haar man en kinderen zoveel mogelijk te sparen, nu en in de toekomst, als zij er niet meer zal zijn.'

My life without me is integere cinema, aangrijpend maar niet sentimenteel.

Je kan deze prachtige film gratis komen bekijken in het Cultuurcentrum Achterolmen op woensdag 2 juni om 20.00 uur en op dinsdag 8 juni om 13.00 uur. Inschrijven is niet nodig.

Deze film is ook als DVD beschikbaar in de bib van Maaseik!

Geen opmerkingen :