vrijdag 18 juni 2010

Nieuw in de collectie: 'Hoorcolleges'

In de nieuwe reeks Hoor ze spreken verschenen recent enkele hoorcolleges op cd, luisterboeken waarop  toonaangevende sprekers en experten letterlijk ‘aan het woord’ zijn over onderwerpen binnen hun vakgebied. Een nieuwe manier om thuis of onderweg rustig en op een aangename manier kennis op te doen over heel diverse onderwerpen.

De kerk: geloof, hoop, liefde en macht door de eeuwen heen is een hoorcollege van Rik Torfs, de kerkjurist die we allemaal kennen als columnist, mediafiguur en sinds kort ook politicus. Op deze vier cd's krijgen we een compact overzicht van twintig eeuwen Christendom, geformuleerd vanuit actuele vragen.

Op Een geschiedenis van het moderne België: over de naoorlogse geschiedenis vanaf 1945 is  Marc Reynebeau aan het woord. Heb je belangstelling voor geschiedenis en vooral voor de complexiteit van België, dan is dit toegankelijk gebrachte hoorcollege wellicht iets voor jou!

Sexuoloog en auteur van Liefde is een werkwoord  en andere boeken over relaties en seksualiteit Alfons Vansteenwegen is de professor van dienst op Liefde met toekomst: communicatie, autonomie en seksualiteit in hedendaagse relaties, een analyse van hedendaagse relaties, communicatie en seksualiteit. Verhelderend voor iedere volwassene, al dan niet met een (langdurige) relatie.

In De financiële crisis: over het failliet en de toekomst van de economie gaat Koen Schoors, hoogleraar economie aan de universiteit van Gent, in op een aantal deelaspecten van de financiële crisis. De moeite waard voor iedereen met interesse voor het wereldwijde en Belgische financiële systeem.

Hoorcolleges, na de audiofilms opnieuw een verbreding van onze collectie Luisterboeken!

Geen opmerkingen :