maandag 7 juni 2010

Schrijf je in voor het nieuwe seizoen van onze leesclub!

In het najaar start de bibliotheek van Maaseik (i.s.m. het Davidsfonds en het Cultuurcentrum Achterolmen) met het zevende seizoen van de ‘leesclub’.

Wat staat er deze keer op het programma?

Woensdag 29 september
De duivenplaag / Louise Erdrich
Pluto, North Dakota, een stadje aan de rand van een indianenreservaat. Hier is iedereen met elkaar verbonden door vriendschap, werk of familiebanden en door de last van een gruwelijke misdaad en de daarop volgende vergelding. Dit is de plek waar Evelina Harp opgroeit: van gemengd bloed, slim en geestig, en voortdurend hopeloos verliefd. (Zie blogbespreking)

Woensdag 27 oktober
De huilende molenaar / Arto Paasilinna
In een dorp in het noorden van Finland komt Huttunen, een reus van een man, wonen. Hij knapt er een vervallen molen op en brengt hem weer in bedrijf. De dorpsgemeenschap is aanvankelijk in haar nopjes met deze nieuwkomer. Ook al zegt hij niet veel, Huttunen is vriendelijk, behulpzaam en werkt hard. Maar hij blijkt er een zonderlinge gewoonte op na te houden….

Woensdag 8 december
De hondeneters / Marita De Sterck
Een beschermd opgegroeide 17-jarige jongen loopt in december 1917 van huis weg, op zoek naar zijn verdwenen hond. Er volgt een tocht vol ontberingen door Vlaams oorlogsgebied. Deze adolescentenroman werd bekroond met de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer 2010.

De vanger in het graan / J.D. Salinger
Klassieker over de gedachten en gevoelens van een 16-jarige Amerikaanse jongen die door New York zwerft, nadat hij van school gestuurd werd.

Woensdag 9 februari
Het diner / Herman Koch
Twee echtparen gaan een avond uit eten. Ze praten over alledaagse dingen, maar vermijden het te hebben over datgene waar ze het eigenlijk over zouden moeten hebben: de misdaad waar hun kinderen verantwoordelijk voor zijn. (Zie blogbespreking)

Woensdag 23 maart
Het hermetisch zwart / Marguerite Yourcenar
Zeno, een Vlaamse chirurgijn en filosoof met moderne denkbeelden, belichaamt de geestelijke bevrijding van de mens in deze historische roman die zich afspeelt in de overgangsperiode tussen Middeleeuwen en Renaissance.

Woensdag 4 mei
Sprakeloos / Tom Lanoye
Na een beroerte geraakt een amateur-actrice en schrijversmoeder haar spraakvermogen kwijt. Langzaam en onherroepelijk takelt ze af, steeds minder in staat om te communiceren met wie haar lief is. Voor deze roman ontving Tom Lanoye de Gouden Uil Prijs van de Lezer 2010.

De besprekingen vinden telkens plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur.
Begeleiding: Marietje Broens
Kostprijs: 30 euro
Maximum aantal deelnemers: 20
De bibliotheek zorgt voor voldoende exemplaren van elk boek.

Wil je graag deelnemen?
Bezorg ons dan zo snel mogelijk je naam, voornaam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum via maaseik@bibliotheek.be. Vergeet echter vooral niet het bedrag te storten op het volgende rekeningnummer van het CC Achterolmen: 068-2054024-76. Vermeld in de mededeling de naam van de deelnemer + ‘leesclub’. Opgelet: de inschrijving is pas geldig na ontvangst van de betaling!


Geen opmerkingen :