vrijdag 2 juli 2010

Nieuw in Digileen


Digileen is een bibliotheektoepassing die het mogelijk maakt om digitale muziekbestanden te ontlenen. Het programma werd ontwikkeld door de Centrale Discotheek Rotterdam. Ondertussen is Digileen al bijna twee jaren beschikbaar voor de Vlaamse bibliotheekgebruikers.

Je kan digileen gebruiken na installatie van de bijhorende gratis software. Per week mag je vervolgens maximum honderd tracks  ‘ontlenen’ en beluisteren op je pc. Na zeven dagen worden deze muziekbestanden automatisch gewist. Het aanbod bestaat momenteel uit ruim 170.000 tracks uit minstens 10.000 albums, waaronder vooral veel klassieke muziek, jazz en wereldmuziek. In de catalogus kan je zien welke cd’s uit onze collectie ook via digileen beschikbaar zijn. Indien dit het geval is duikt het icoontje van digileen namelijk op aan de rechterkant van de beschrijving.

Wil je weten welke nieuwe cd’s het laatst werden toegevoegd aan digileen? Abonneer je dan op deze RSS-feed.  Ook via de rechterkolom van onze blog krijg je vanaf nu dagelijks een bijgewerkt overzicht van de recentste aanwinsten te zien. Veel luisterplezier!

Geen opmerkingen :