maandag 26 juli 2010

Speel zelf bibliotheekje

Het is vakantie, tijd voor een zomers bibliotheekspelletje!

Probeer deze variant op memory eens uit. Jij bent de bibliothecaris en je moet onthouden waar de verschillende thema's op het rek te vinden zijn zodat je de juiste boeken kan meegeven aan de kinderen. Opgelet! Doe er niet te lang over, want dan worden ze boos en vertrekken ze weer huiswaarts!

Hoe speel je?
Met de pijltjestoetsen laat je de bibliothecaris tussen de rekken lopen. Sta je voor het juiste boek? Duw dan op de spatiebalk om het uit het rek te nemen.

Lightning Librarian

Klik hier om het spel te spelen


Zin in nog een tweede spelletje?

Help de bibliothecaris bij het opruimen van de teruggebrachte boeken! Ze moet het rek bereiken zonder dat de stapel boeken omvalt. Gebruik de linker- en rechterpijl toetsen om de bibliothecaris te laten lopen en hou met behulp van je muis de stapel boeken recht totdat ze aan het rek is. Geen gemakkelijke opdracht!
Dit spelletje vind je hier.

Veel spelplezier! 

2 opmerkingen :

Evelyne zei

de bibliotheek van Wetteren heeft nog een bibliotheekspelletje op haar site gezet, nog niet gezien waarschijnlijk, anders stond die er gegarandeerd al bij op jullie blog...

Karla zei

Wel gezien hoor! Leuke blog van de jeugdafdeling hebben jullie trouwens. Voor ons waren die spelletjes voorlopig iets éénmaligs, een leuk vakantieitem om even verder te delen met onze lezers. Vanaf nu verwijzen we gewoon naar jullie blog via onze blogroll. Groetjes