vrijdag 27 augustus 2010

Bibliotheekweek 2010 (16 – 24 oktober): vol onverwachte ontmoetingen!


Naar jaarlijkse traditie organiseren de Vlaamse openbare bibliotheken in oktober een bibliotheekweek.  Maaseik doet natuurlijk opnieuw mee! We starten op zaterdag 16 oktober met onze verwendag. Meer info hierover volgt binnenkort, hou alvast een plekje vrij in je agenda!

Wat staat er verder op het programma in de bib van Maaseik tijdens de bibliotheekweek?

Maandag 18 oktober om 20.00 uur: ‘Mijn peuter op het potje’
Een avond vol tips en uitwisseling over het thema zindelijkheid i.s.m. Opvoedingswinkel Maasland. Voor ouders, grootouders, onthaalouders,… Inschrijven en info: maaseik@bibliotheek.be

Dinsdag 19 oktober van 09:00 tot 11:30 uur: ‘Internet voor senioren’
De dag van vandaag is er haast niets meer dat niet op de informatiesnelweg terug te vinden is. De absolute basis van het internet leer je in deze initiatiecursus van twee lessen. De tweede les volgt op dinsdag 26 oktober. Docent: Martin op’t Roodt (i.s.m. Cultuurcentrum Achterolmen). Meld je hier aan.

Woensdag 20 oktober om 20:00 uur: ‘Bloemlezing door Angelic Geraerts’
De Maaslandse bibliotheken kozen ervoor om tijdens de bibliotheekweek samen iets te doen rond het thema ‘spiritualiteit’. Bereid je alvast voor op een avond vol ‘onverwachte’ ontmoetingen. Meld je hier aan.

De Vlaamse bibliotheken organiseren een wedstrijd via Facebook. Heb je een facebookprofiel? Bezoek in dat geval zeker de pagina Bibliotheekweek en klik op ‘vind ik leuk’. Tijdens de bibliotheekweek kan je mooie designrekken winnen, de wedstrijdinfo zal verschijnen op je facebookprikbord.

Maak je meteen ook lid van de groep Bib Maaseik, een moderne manier om nog beter op de hoogte te blijven van onze acties. Je kan er bovendien zelf interessante info met ons delen!

Facebook is een sociale netwerksite waarop meer dan 350 miljoen gebruikers zijn ingeschreven. Eerst maak je een profiel aan en vervolgens ga je op zoek naar “vrienden”. Via je eigen pagina kan je die vrienden op de hoogte houden van je persoonlijke avonturen en hun belevenissen online volgen. Naast kleine berichtjes, kan je er ook foto’s en filmpjes opzetten, spelletjes spelen, je interesses laten blijken door lid te worden van bepaalde groepen,…Vergeet niet de instellingen aan te passen zodat je zelf kan kiezen wie jouw informatie kan lezen.

Geen opmerkingen :