maandag 9 augustus 2010

De Andere Strip 2010, ook in de bib van Maaseik

Onze bib participeert dit jaar aan De Andere Strip, een jaarlijkse actie van Boek.be. Vierentwintig eigenzinnige stripromans worden een maand lang in de kijker geplaatst.

Met 'De Andere Strip' wil Boek.be een breed publiek warm maken voor een bijzonder boeiend stripgenre dat stilaan een definitieve plek in de boekenkast opeist. Moeten we de striproman nog voorstellen?

‘De striproman - ook wel bekend als de graphic novel - is de betere strip voor volwassenen. Hij heeft literaire kwaliteiten en een afgerond verhaal, verenigt beeld en woord en verschijnt meestal in boekformaat. In de striproman vind je meer volwassen thema's terug dan in een klassieke strip en ook een grotere psychologische diepgang bij de personages.’

Bezoek de bib tussen 10 augustus en 14 september en grasduin in het uitgebreide aanbod. Onderstaand gidsje met kortingsbonnen voor de 24 actietitels krijg je er gratis bovenop.

Heb je een ijzersterk geheugen? Speel in dat geval zeker op Boek.be  een spelletje memory met striptaferelen en maak dagelijks kans op één van de 24 stripromans uit de actie!

De graphic novel is een late liefde voor TV-presentatrice Annelies Beck. Eén van haar favorieten is Maus, de klassieker in het genre van Art Spiegelman. Deze tekenaar / schrijver vat in zijn beroemde striproman het verhaal van zijn vader en van zoveel andere joden op een indrukwekkende wijze samen.

 

Geen opmerkingen :