donderdag 19 augustus 2010

Nog reistips nodig?

De zomer zit er weer bijna op. Dat belet ons niet om onze bibbezoekers te blijven inspireren voor het geval ze er even tussenuit wil trekken!

Reisgidsen worden vooral meegenomen als je de bestemming al kent en ongeveer weet wat voor soort reis het zal worden. Misschien ben je op zoek naar suggesties voor een volgende reis/weekendtrip of daguitstapje? Laat je in dat geval verrassen door tips uit de bib!

Wist je bijvoorbeeld dat we in de bib geabonneerd zijn op een hele waslijst gespecialiseerde tijdschriften? Hierbij overlopen we ze even.

Reiskrant
Reizigers tippen reizigers, dat is het motto van 'Reiskrant', een tijdschrift voor de avontuurlijke, individuele reiziger die liefst verre oorden ontdekt en ervan houdt om alles zelf uit te stippelen. Reiskrant wordt uitgegeven door het reisinformatiecentrum Wegwijzer in Brugge.

Pasar
'Pasar' (afgeleid van 'passeren') focust meer op (actieve) gezinsvakanties met aandacht voor cultuur, natuur en avontuur. Het blad biedt veel leuke suggesties voor wie het wat dichter bij huis zoekt. (http://www.pasar.be)

Grande
'Grande' is een glossy blad met veel mooie foto’s om bij weg te dromen. De vier maandelijkse rubrieken zijn: bestemmingen, culturen, natuur en ontdekkingen. (http://www.grande.be)

Op Weg
'Op weg' wordt uitgegeven door Grote Routepaden. Je kent hen wellicht van die rood-witte markeringen die je overal op de mooiste plekjes tegenkomt. Indien je een zwak hebt voor recreatief wandelen en/of fietsen ( liefst lange afstanden), dan is dit tijdschrift een must!

Fietsen moet kunnen
Voor recreatieve fietsers en wielertoeristen hebben we ook nog 'Fietsen moet kunnen' in huis, een gespecialiseerd fietsmagazine. (http://www.fietsenmoetkunnen.be)

Motoren en toerisme
'Motoren en toerisme' is interessant voor wie erop uit wil trekken met de moto. Je treft er allerhande rijdersverslagen, reisverhalen en weetjes in aan. (http://www.motoren-toerisme.be)

Als je na het grasduinen in bovenstaande tijdschriften nog niet voldoende tips op zak hebt, kan je nog altijd één van de volgende algemene tijdschriften proberen, die ook in elk nummer aandacht besteden aan reistips. Zo is er Genieten, een Belgisch reis- en lifestyle magazine met vooral veel info over interessante daguitstapjes en weekendtrips. UitMagazine, het blad van de VTB-VAB draait rond reis- en rijplezier. Ook in Knack Weekend  kan je wekelijks  een reisreportage lezen.

Al deze tijdschriften mag je uitlenen in de bib van Maaseik. Alleen het meest recente nummer is enkel ter plaatse raadpleegbaar.

Geen opmerkingen :