woensdag 29 september 2010

Maak kennis met het Voedselteam Maaseik tijdens onze verwendag op zaterdag 16 oktober

Op zaterdag 16 oktober tussen 10.00 en 15.30 uur organiseren we onze jaarlijkse verwendag. Dit is meteen het startschot van een ‘bibliotheekweek vol onverwachte ontmoetingen’. Tijdens de verwendag willen we zowel trouwe bezoekers als nieuwkomers verrassen met kleine versnaperingen. Maak bijvoorbeeld kennis met het voedselteam van Maaseik. Voedselteams bieden de mogelijkheid om een aantal verse bioprodukten te bestellen bij lokale leveranciers. Bezoek hun infostand tijdens onze verwendag. Met proevertjes en een biowedstrijd!

Wat staat er verder op het programma in de bib van Maaseik tijdens de bibliotheekweek?

Maandag 18 oktober om 20.00 uur: ‘Mijn peuter op het potje’
Een avond vol tips en uitwisseling over het thema zindelijkheid i.s.m. Opvoedingswinkel Maasland. Voor ouders, grootouders, onthaalouders,… Inschrijven en info: maaseik@bibliotheek.be

Dinsdag 19 oktober van 09:00 tot 11:30 uur: ‘Internet voor senioren’
De dag van vandaag is er haast niets meer dat niet op de informatiesnelweg terug te vinden is. De absolute basis van het internet leer je in deze initiatiecursus van twee lessen. De tweede les volgt op dinsdag 26 oktober. Docent: Martin op’t Roodt (i.s.m. Cultuurcentrum Achterolmen). Meld je hier aan.

Woensdag 20 oktober om 20:00 uur: ‘Bloemlezing door Angelic Geraerts’
De Maaslandse bibliotheken kozen ervoor om tijdens de bibliotheekweek samen iets te doen rond het thema ‘spiritualiteit’. Bereid je alvast voor op een avond vol ‘onverwachte’ ontmoetingen. Meld je hier aan.

De Vlaamse bibliotheken organiseren een wedstrijd via Facebook. Heb je een facebookprofiel? Bezoek in dat geval zeker de pagina Bibliotheekweek en klik op ‘vind ik leuk’. Tijdens de bibliotheekweek kan je mooie designrekken winnen, de wedstrijdinfo zal verschijnen op je facebookprikbord.

Word ook fan van Bib Maaseik, een moderne manier om nog beter op de hoogte te blijven van onze acties. Je kan er bovendien zelf interessante info met ons delen!

Facebook is een sociale netwerksite waarop meer dan 350 miljoen gebruikers zijn ingeschreven. Eerst maak je een profiel aan en vervolgens ga je op zoek naar “vrienden”. Via je eigen pagina kan je die vrienden op de hoogte houden van je persoonlijke avonturen en hun belevenissen online volgen. Naast kleine berichtjes, kan je er ook foto’s en filmpjes opzetten, spelletjes spelen, je interesses laten blijken door lid te worden van bepaalde groepen,…Vergeet niet de instellingen aan te passen zodat je zelf kan kiezen wie jouw informatie kan lezen.

Geen opmerkingen :