woensdag 20 oktober 2010

Infosessie Daisy + Audiokrant op maandag 8 november

In 2009 lanceerde de bib een nieuw collectieonderdeel, namelijk  Daisy-boeken. Dat zijn luisterboeken, bestemd voor mensen voor wie lezen moeilijk is of moeilijk wordt. We denken daarbij niet alleen aan slechtzienden, maar bijvoorbeeld ook personen met dyslexie of mensen die niet lang een boek kunnen vasthouden. Het voordeel van Daisy-boeken is dat ze in vergelijking met gewone luisterboeken heel wat meer functionaliteiten hebben. Je kan ze namelijk digitaal doorbladeren, van een digitale bladwijzer voorzien, afspelen op je eigen tempo enz. Om te kunnen genieten van deze mogelijkheden, beluister je daisy-boeken best met een daisy-speler. Dankzij Luisterpunt en de Bibliotheekvereniging Limburg beschikt de bibliotheek van Maaseik over een gratis Daisy-speler. Deze speler kan je eenmalig uitlenen, samen met de daisy-boeken.

Sinds kort bestaat er ook een audiokrant, een dagelijkse krant die via de daisy-speler kan beluisterd worden. Deze krant bevat nagenoeg de volledige inhoud van De Standaard  of Het Nieuwsblad.
Kamelego vzw organiseert in samenwerking met de Luisterpuntbibliotheek een informatiesessie in de bibliotheek van Maaseik over het gebruik van de Daisyspeler en de audiokrant.

Wanneer? op maandag 8 november van 14:00 tot 16:00 uur

Interesse om deze infonamiddag bij te wonen? Schrijf je in via maaseik@bibliotheek.be  of 089 564 074. Je kan ook rechtstreeks inschrijven bij Kamelego. Wens je een brochure? Vraag ze hier aan.

Een overzicht van de daisyboeken die je kan uitlenen in de Maaslandse bibliotheken vind je hier.

Geen opmerkingen :