woensdag 6 oktober 2010

Start tweede seizoen 'Taalstimulering anderstalige kleuters'


Op zaterdag 2 oktober werd het startschot gegeven voor het tweede seizoen van ons project  ‘Taalstimulering voor anderstalige kleuters’. Eerst maakten we kennis met de nieuwe deelnemertjes: Karim, Nada, Efsa, Noor, Selma, Bilal, Amaz en Daria. Vervolgens was het de beurt aan de begeleidsters Nadette, Jeannine en Anneleen om zich voor te stellen.

Tijdens deze eerste sessie stonden Nadette en Jeannine in voor de begeleiding. Zij maakten de keuze om rond het thema ‘fruit’ te werken en gingen daarbij als volgt te werk.

Eerst lazen ze het verhaal 'Appels' van onze vriendjes Jip en Janneke voor. Daarna volgde een oefening waarbij de verschillende soorten fruit benoemd moesten worden. Hiervoor werd handig gebruik gemaakt van het boek Alles over voedsel: fruit. Met een memoryspelletje rond het thema ‘fruit’ en een leuke knutselactiviteit werd de bijeenkomst afgerond, natuurlijk niet zonder eerst de lekkere zelfgemaakte fruitspiesjes op te eten!

De kinderen hebben genoten van dit leerrijke en lekkere fruitthema. We hopen hen de volgende keer net zo goed te kunnen boeien met een nieuw onderwerp! De volgende sessie vindt plaats op zaterdag 16 oktober om 10.00 uur. Tot dan! Bekijk hier de foto's.

Geen opmerkingen :