woensdag 6 oktober 2010

Voor jongeren: lees drie boeken en win een vette prijs met ‘de weddenschap’!

Vandaag gaat 'De Weddenschap' officieel van start! Drie jonge BV’s dagen alle 15-plussers uit het BSO en TSO uit om 3 boeken te lezen. Ze krijgen hiervoor zes maanden de tijd. Registreer je op de weddenschap en laat vóór 6 april weten welke titels je gelezen hebt. Op die manier kan je prachtige prijzen winnen: dvd’s, nog meer boeken(!), sms-kaarten, Go Passen of een Bekende Lezer op exclusief bezoek in de klas!

De eerste uitdager is presentatrice An Lemmens. Zij was veejay bij TMF en is nu de stem van De Afrekening op Studio Brussel. Ze danste mee in Sterren op de dansvloer en presenteerde o.a. Lost in Tokyo en Topmodel. Heeft ze vrijaf, dan trekt ze bij voorkeur naar een warm land met een dik boek, zonder computer of gsm. Bekijk hier het filmpje waarin zij vertelt over de drie boeken die zij gekozen heeft voor ‘De Weddenschap’!De tweede uitdager is zanger Brahim. Hij werd ontdekt tijdens Idool 2003 en is bekend om zijn aanstekelijke muziek. Voor funk en soul draait hij zijn hand niet om. Naast muziek maken is sporten zijn grote passie. Bekijk hier zijn boodschap.

“Dat ik voor De Weddenschap boeken mag kiezen uit een hele stapel, dat is een stimulans voor mij. Ik mag dan geen zware lezer zijn, ik vind het wel belangrijk om te blijven doen.”De derde uitdaging komt van actrice Hilde De Baerdemaeker. Je kent haar wellicht van de films Alias, Team Spirit 2, De zaak Alzheimer en Dossier K. Ze deed ook mee in Wittekerke en kreeg de hoofdrol in LouisLouise. Ze vindt zichzelf geen veellezer, maar houdt af en toe van een goed boek. Ze houdt niet van dikke boeken met kleine letters, maar wel van vlotte verhalen waarbij je eens goed kan huilen. Bekijk hieronder haar keuze.Neem jij ook de uitdaging aan? Haast je in dat geval naar de bib. Tussen ons aanbod vind je beslist die drie leuke boeken waarnaar je op zoek bent!

Onderstaande boeken uit onze collectie werden gekozen door de drie BV’s.

Bonustrack van Robin Benway
Latino King van Bibi Dumon (in bestelling)
Roadmovie van Do Van Ranst (in bestelling)
De wildernis in van Jon Krakauer
Knagende vragen over alledaagse verschijnselen van Bram Vermeer
De hongerspelen van Suzanne Collins
Schrap me: stiftgedichten van Dimitri Antonissen (in bestelling)
Voor ik doodga van Jenny Downham
Meer suggesties nodig? Klik eens op de knop ?Lezen! in de catalogus.

Geen opmerkingen :