woensdag 10 november 2010

Filmtip: ‘Congo River’ op dinsdag 16 november in CC Achterolmen

Afrit Noord Zuid staat dit jaar helemaal in het teken van Congo. Over het boeiende programma hadden we het al in twee eerdere blogberichten (zie bericht 1 en bericht 2). Als bonus kan je op dinsdag 16 november om 20:00 uur de bekroonde film Congo River gaan bekijken in CC Achterolmen.

Een ontdekkingstocht in de voetsporen van Stanley en Conrad!

Congo River (2005) is een persoonlijke documentaire van de Belgische filmregisseur Thierry Michel. Het is de weerslag van een reis van zeven maanden langs het grootste rivierbekken ter wereld: dat van de Congo-rivier. Van monding tot bron, dwars door de indrukwekkende natuur en langs plaatsen die getuigen van de woelige geschiedenis, tonen de beelden ons het lief en leed van het volk langs de oevers. We maken kennis met de feesten en ceremonies die het levensritme bepalen van prauwvoerders, vissers, handelaars en reizigers. De film geeft ook aan dat er achter de ondergang en de tragische, gewelddadige geschiedenis van Congo, nog hoop bestaat.

Congo River werd meermaals bekroond, onder andere met de prijs voor Kunst en Essay op het filmfestival van Berlijn en de Humanumprijs van de Unie van de Belgische Filmpers.

Duur: 114 minuten
Inkom: €3

Bekijk hieronder de trailer!De film is ook op DVD beschikbaar in de bibliotheek: zie hier

Geen opmerkingen :