maandag 29 november 2010

Toast Literair op zondag 23 januari 2011


Toast Literair
Zondag 23 januari 2011 van 10:30 tot 12:30 uur
Bib Maaseik, Bleumerstraat 68

Het Davidsfonds Maaseik en de Bib nodigen u uit op een gezellige voormiddag in de bibliotheek. Terwijl de volwassenen in een gemoedelijke sfeer genieten van een ‘smakelijke’ culinaire voordracht in de leeszaal, worden de kinderen met ontroerende en spannende verhaaltjes verwend in de jeugdafdeling.

Programma

10:30-11:00 uur     Ontvangst met NieuwjaarsTOAST in de leeszaal

11:00-12:30 uur     ‘Goesting in Vlaanderen’ (volwassenen)

Eddie Niesten leert u de culinaire kantjes van uw eigen streek kennen. Van de appelteelt in Haspengouw tot de hoppescheuten in de regio van Poperinge. Maak kennis met de rijkdom van onze (streek)gastronomie. De auteur is overal in Vlaanderen op zoek gegaan naar verrassende en boeiende weetjes over onze Vlaamse keuken, over dingen die wij al eeuwenlang lekker vinden... en hij heeft het gevonden. Vlees, vis, zuivel, fruit, groenten, zoetzuur (azijn, mosterd, honing, suiker) en genot (bier, chocolade, jenever). Tijdens deze lezing ontdekt u de achtergrond en geschiedenis van typisch Vlaamse producten en hoe ze gebruikt kunnen worden in de keuken. Laat u verrassen door de bijzondere kantjes van dagelijkse kost en feestmenu’s en u zal begrijpen waarom er in Vlaanderen zo lekker gegeten wordt. Ook goesting gekregen om deze gastronomische reis door Vlaanderen te maken?

Goesting in Vlaanderen: wat wij al eeuwenlang lekker vinden (2009) is een uitgave van het Davidsfonds. Eddie Niesten is verbonden aan het Centrum Agrarische Geschiedenis in Leuven. Hij publiceerde diverse boeken over België, de Belgische landbouw en gastronomie en geeft lezingen rond deze thema’s.  Hierbij een overzicht van zijn boeken die in onze bibcollectie beschikbaar zijn.

11:00-12:30 uur       ‘Gezocht: luistergrage oortjes’ (kinderen)

Leerlingen van het College Maaseik presenteren onder begeleiding van Stefan Flipkens, hun leerkracht Nederlands, originele, zelfgecreëerde prentenboeken en lezen er uit voor. Alle kinderen tussen 5 en 12 jaar zijn welkom op deze presentatie.

Toast Literair wordt volledig gratis aangeboden. We vragen wel om op voorhand in te schrijven. Dit kan tot en met 17 januari 2011.

Tel.: +32 89 564 074 (bibliotheek) of +32 89 568 886 (Davidsfonds)
Email: maaseik@bibliotheek.be  of maaseik@davidsfonds.net

Geen opmerkingen :