woensdag 17 november 2010

Week van de Smaak met Wauweleurke ‘Culinair Maaseik’


Gisteren werd de Week van de Smaak feestelijk ingezet in de bib van Maaseik! Het maandelijks wauweleurke van de Werkgroep Documentatie Maaseik stond volledig in het teken van lekker eten. Francine Beirnaert en Elise Duflou van Musea Maaseik werden bereid gevonden om er iets speciaals van te maken. Eerst verzorgde Francine een interessante uiteenzetting over oude gerechten uit Spanje, met plezante weetjes over de vroegere eetcultuur. Isabelle Kraewinkels bracht na de pauze ‘Culinair Maaseik’ tot leven aan de hand van oude menu’s en gerechten. De bijhorende verhalen over vroegere gebruiken in de keuken en in onbruik geraakte tafelmanieren maakten het geheel extra boeiend. Tussendoor zorgde Elise voor verrassende, vers bereide hapjes!

Musea Maaseik organiseert de volgende dagen nog een aantal plezante activiteiten n.a.v. de Week van de Smaak. De details lees je hier.

Wij hebben vandaag een kookworkshop voor kinderen met (groot)ouders op het programma staan. Die activiteit vindt plaats in het Cultureel Centrum Neeroeteren

Het volgend wauweleurke vindt plaats op dinsdag 7 december (het onderwerp wordt nog bepaald).

Geen opmerkingen :