dinsdag 14 december 2010

Onze Twitter wint zilveren 'Bib Web Award'!

IMG_4324

Eva Simon (docente-initiatiefneemster 'Bib Web Awards') en minister Joke Schauvliege

Op maandag 13 december vond in de Bibliotheekschool Gent de uitreiking plaats van de Vlaamse Bib Web Awards. Deze awards werden in het leven geroepen om verdienstelijke websites en webtoepassingen binnen de Vlaamse Bibliotheek-, documentatie- en informatiesector in de kijker te zetten.


De cursisten van de Bibliotheekschool stelden samen met hun docente Eva Simon 10 categorieën vast. In iedere categorie gingen ze op zoek naar 10 nominaties voor de longlist. Een vakjury ging vervolgens aan het werk en stond in voor 50% van de stemmen. De stemmen uit het publiek telden mee voor de overige 50%. In totaal brachten meer dan 5000 bezoekers hun stem uit.

In oktober vernamen we dat de bib van Maaseik twee keer tussen de nominaties zat. Dat was op zich al een aangename verrassing. Toen na afloop van de stemming bleek dat we ook de shortlist (de top vijf per categorie) overleefd hadden,  konden we onze oren niet geloven.

Alle bibliotheken uit de top vijf ontvingen een uitnodiging voor de plechtige uitreiking van de Bib Web Awards in de bibliotheekschool van Gent. 
Eerst kwamen enkele speciale prijzen aan bod. Vlaams minister voor cultuur Joke Schauvliege overhandigde de publieksprijs aan de Luisterpuntbibliotheek. Twitteraar @librarianbe ging aan de haal met de prijs van de bibliotheekschool. De prijs van de vakjury was bestemd voor de de bloggers van Bib Kortrijk.

Vervolgens werd er per categorie een gouden, zilveren en bronzen Bib Web Award uitgereikt.
Onze blog strandde in de categorie bibliotheekblogs op de vijfde plaats en viel dus buiten de prijzen! De collega’s van Ieper, Kortrijk, Brugge en Londerzeel gingen ons voor. Maar met onze Twitter bib Maaseik hebben we wel een podiumplaatsje bemachtigd. We werden bekroond met een zilveren 'Bib Web Award'. Het goud was in deze categorie voor Jan Collet (Openbare Bibliotheek Kalmthout).

Alles bij elkaar zijn we heel tevreden met deze beloning. Bedankt aan initiatiefneemster Eva Simon en haar studenten voor dit schitterende initiatief. Dankzij hen kon het publiek kennis maken met een heel gevarieerd gamma aan creatieve webtoepassingen uit de bibliotheeksector. Wij appreciëren deze aandacht en bemoedigende reacties die we de laatste weken mochten ontvangen enorm! Hartelijk bedankt aan iedereen die voor ons gestemd heeft!
Lees alles over de Vlaamse Bib Web Awards op deze blog.5 opmerkingen :

Kristof Eerdekens zei

Een welverdiende prijs als je het mij vraagt. Proficiat!

Ben De Coninck zei

Proficiat , alhoewel jullie blog ook wel een top 3-plaats verdiende !! Keep up the good work...we blijven jullie volgen.

Bib Ieper zei

Hartelijke gelukwensen vanuit Ieper.
Leuke avond in Gent was dat !! Allemaal winners.

Bib Londerzeel zei

Felicitaties vanuit Londerzeel !

Bib Kortrijk zei

Ook vanuit Kortrijk een dikke proficiat!