maandag 10 januari 2011

Goesting in Vlaanderen: wat wij al eeuwenlang lekker vinden!

Op zondag 23 januari gaan we samen met  Davidsfonds Maaseik de culinaire toer op in de bib van Maaseik. Auteur Eddie Niesten is onze gast. Hij gaat het hebben over zijn laatste bestseller Goesting in Vlaanderen: wat wij al eeuwenlang lekker vinden Eddie Niesten heeft tijdens de voorbereidingen voor dit boek heel Vlaanderen doorkruist en is overal verrassende en boeiende weetjes over de Vlaamse keuken tegengekomen. Welke dingen vinden wij al eeuwenlang lekker? Vlees, vis, zuivel, fruit, groenten, zoetzuur (azijn, mosterd, honing, suiker) en genot (bier, chocolade, jenever) komen allemaal aan bod! Laat je onderdompelen in de rijkdom van onze (streek)gastronomie en ontdek de achtergrond en geschiedenis van typisch Vlaamse producten en hoe ze gebruikt kunnen worden in de keuken. Van de appelteelt in Haspengouw tot de hoppescheuten in de regio van Poperinge! Ontdek de bijzondere kantjes van dagelijkse kost en feestmenu’s en u zal begrijpen waarom er in Vlaanderen zo lekker gegeten wordt.

Goesting in Vlaanderen: wat wij al eeuwenlang lekker vinden (2009) is een uitgave van het Davidsfonds. Eddie Niesten is verbonden aan het Centrum Agrarische Geschiedenis in Leuven. Hij publiceerde diverse boeken over België, de Belgische landbouw en gastronomie. Hierbij een overzicht van zijn boeken die in de bibcollectie beschikbaar zijn.

Ook goesting gekregen om deze gastronomische reis door Vlaanderen te maken?

Toast Literair vindt plaats op zondag 23 januari 2011 van 10:30 tot 12:30 uur in de bib van Maaseik. Het volledige programma lees je hier.  De toegang is gratis. We vragen wel om op voorhand in te schrijven. Dit kan tot en met 17 januari 2011.

Tel.: +32 89 564 074 (bibliotheek) of +32 89 568 886 (Davidsfonds)
Email: maaseik@bibliotheek.be  of maaseik@davidsfonds.net

Geen opmerkingen :