dinsdag 18 januari 2011

In het kielzog van Darwin


Vorig jaar het schitterende Canvas-programma Beagle: in het kielzog van Darwin gemist? Of zo hard onder de indruk dat je alles nog eens opnieuw wil beleven? Dat kan, want de reeks is eindelijk op dvd uitgebracht en kon natuurlijk niet in onze collectie ontbreken.

Voor het programma sloegen Nederlandse, Belgische en internationale wetenschappers de handen in elkaar om Darwins beroemde reis met zijn schip de Beagle nog eens over te doen. Onder hen Charles Darwins eigen achterkleindochter en Dirk Draulans, Vlaanderens grootste voorplantingsexpert.


Hun reis is uitermate boeiend, maar wordt vooral ook gebruikt als kapstok om allerhande interessante verhalen over natuur en wetenschap aan op te hangen. In de tv-afleveringen vormde dit al een grote meerwaarde, in de dvd-uitvoering nog veel meer. Ontdek als bonusmateriaal bijvoorbeeld de Nederlandse radioreportages waarin nog veel dieper wordt ingegaan op de lange voorgeschiedenis van Darwins ontdekkingen. Een ruim voorsmaakje is beschikbaar op de officiële website van het programma.

Naast de dvd's en het bijbehorend boek van de reeks vind je in onze bib ook Dirk Draulans' persoonlijke Beagle-dagboek, plus natuurlijk een schat aan informatie over Darwin en de evolutietheorie.

Geen opmerkingen :