maandag 31 januari 2011

Nieuwe boeken

Het rek met nieuwe boeken is weer aangevuld met heel wat aanwinsten. De nieuwe John Grisham bijvoorbeeld, of Smoorverliefd, het boek van Hilde Van Mieghems nieuwe film.

In de lijn van De jongen met de gestreepte pyjama is nu De vioolbouwer van Auschwitz van Maria Angels Anglada verschenen, terwijl wie Jonathan Littells De welwillenden heeft gelezen zeker ook HhhH oftewel Himmlers hersens heten Heydrich eens proberen. In deze historische roman, die net de Franse Prix Goncourt du premier roman heeft gewonnen, probeert Laurent Binet zo getrouw mogelijk de moord op SS-boegbeeld Reinhard Heydrich door het Praagse verzet te reconstrueren. Het bijzondere aan het boek is dat Binet voortdurend ook zijn eigen onderzoek onder de loep neemt en zich de vraag stelt hoe "waar" een historisch verhaal kan zijn.

Andere interessante nieuwe titels zijn o.a. Sangrita en tequila over het leven van schilderes Frida Kahlo, Verliefde zielen over de complexe relatie tussen twee mensen die allebei met een meervoudige persoonlijkheidsstoornis worstelen, Marc Diddens Het verdriet van de mediawatcher, en Luka en het levensvuur, een adoslescentensprookje van de hand van Salman Rushdie.

Verder zijn er natuurlijk ook weer een hele hoop nieuwe non-fictie boeken. Eentje daarvan dat zeker extra aandacht verdient, is Maffia export van Francesco Forgione. De gewezen voorzitter van de Italiaanse antimaffia commissie brengt met dit boek een uitgebreid rapport naar buiten over de maffia, waarin hij het niet schuwt om naam en toenaam van de betrokkenen te noemen - ook van de Belgische vertakkingen!

Dat en nog veel meer vindt u bij de nieuwe boeken. En bovendien zijn er ook weer nieuwe dvd's beschikbaar, met op kop Inception, de grote bioscoophit van 2010!

Geen opmerkingen :