zaterdag 8 januari 2011

Nieuwe strips


Het nieuwe jaar begint goed met een nieuwe levering strips. Naast de nieuwe Suske en Wiske, Blake en Mortimer, De rode ridder, etc... zijn er ook weer heel wat nieuwe dingen te ontdekken.

Mijn jaar bijvoorbeeld. Deze reeks volgt de belevingswereld van de achtjarige Capucine, een meisje met het syndroom van Down. De verraderlijk eenvoudige beeldtaal van de Japanse grootmeester Jiro Taniguchi maakt er een bijzonder aangrijpend verhaal van.

Andere nieuwe reeksen zijn Hollywood, over de mythische beginjaren van de filmstad, Oorlog en liefde, de piratenstrip Barracadu en de Graphic Classics van uitgeverij EPO. In deze laatste reeks worden klassiekers uit de wereldliteratuur in een mangajasje gestoken waar je in een mum van tijd doorheen raast. Geen substituut voor het echte werk natuurlijk, maar wel een goede introductie en vooral: leuke graphic novels! De eerste twee titels zijn Oorlog en vrede van Tolstoj en Het kapitaal van Marx.

Er is ook goed nieuws voor de fans van Thorgal, want voor hen hebben we twéé nieuwe strips! De reguliere reeks gaat verder in De slag van Asgard, terwijl de verleidelijke Kriss van Valnor met Ik vergeet niets haar eigen spin-off in gang zet.