vrijdag 28 januari 2011

Reisbabbel in de bib van Heusden-Zolder

Graag breken we vandaag een lans voor een tof initiatief van onze collega’s. In de bib van Heusden-Zolder kan je op zaterdag 26 februari terecht voor een Reisbabbel, een soort ‘alternatieve’ reismarkt voor actieve reizigers. Het achterliggende principe is een beetje vergelijkbaar met dat van de gerenommeerde reisbeurs die Wegwijzer vzw (uitgever van het tijdschrift Reiskrant) jaarlijks in Brugge organiseert.

Reizigers informeren reizigers: dat is het motto!

Hou je van actieve vakanties? Stippel je graag alles zelf uit? Dan kunnen de ervaringen van andere reizigers een belangrijke bron van informatie zijn. Welke boeken en kaarten zijn er voorradig over de gewenste bestemming? Waar vind je een goed hotelletje, een toffe lokale gids, een niet te missen bezienswaardigheid, een aan te bevelen restaurant, een uitstekende route, een ideale dagindeling?

De bib van Heusden-Zolder zocht en vond een aantal ervaren wandelaars en fietsers die hun ervaringen graag met je willen delen. Op die manier krijg je meteen alle praktische informatie mee!

Fietsen kan je nergens beter dan in België en omstreken. Waar is het fietswegennet beter uitgebouwd dan hier? De volgende enthousiaste fietsreizigers staan voor je klaar.

Naar Duitsland en Nederland met Pauli (jawel, de Pauli van onze bib) en Wim
Naar de westkust van de Verenigde Staten, de oostkust van Spanje of met fiets en trein van Hasselt naar Zuid-Italië met Leentje
Naar Denemarken met Ludo en Rik
Lange afstandsfietsen in combinatie met treinvervoer door Duitsland en Mallorca met Guido
Van hier naar Budapest met Marcel en Godelieve
Naar Noord-India en Nepal met Mieke en Danny
Avondfietsen, wielerschool en BMX-en op het circuit van Zolder met Marc en Gil

Wandeltips krijg je ook.

In Oostenrijk, Zuid-Limburg en Nederlands-Limburg met Maarten (van onze bib!)
Door Limburg met Danny
Te voet naar Compostella, van Saint-Jean Pied de Port tot Muxia met Katelijne

Praktische info lees je op de website van de gemeente Heusden-Zolder.

Pauli en Maarten zijn dus aanwezig namens onze bib om hun ervaringen uit te wisselen. Wij willen hierbij alvast verklappen dat we eraan denken om volgend seizoen ook iets dergelijks in de bib van Maaseik te organiseren.

Heb jij interessante reiservaringen die je met gelijkgestemden wil delen? Laat het ons weten! Alle tips zijn welkom!

Geen opmerkingen :