maandag 31 januari 2011

Taalstimulering voor anderstalige kleuters: ‘De bibliotheek’

Op zaterdag 29 januari waren de kleuters weer talrijk aanwezig voor een sessie van ons taalproject voor anderstalige kleuters.

Juf Anneleen werkte ditmaal het thema ‘De bibliotheek’ uit. Eerst en vooral was het de bedoeling dat de kinderen enkele gedragsregels leerden die van toepassing zijn in de bib. Dit werd aangebracht d.m.v. het volgende spelletje: als de regel die de juf voorlas klopte volgens de kleuters, staken de kinderen een groene lachende smiley in de lucht. Als de regel niet juist was, gebruikten ze een rode droevige smiley.

Vervolgens las de juf het verhaaltje Bibi gaat naar de bieb voor. Aan de hand van de mooie prenten in het boek, bracht de juf enkele nieuwe woordjes aan.

Opdat de kinderen onze eigen bib beter zouden leren kennen, deed juf Anneleen beroep op een fotospel. De anderstalige kleuters moesten proberen om de foto’s te benoemen en ze vervolgens op de bijhorende plaats in onze bibliotheek op te hangen.

Daarna was het tijd voor een pauze met een koekje en een drankje. En tenslotte hebben de kinderen nog een mooie bladwijzer geknutseld!Onze volgende sessie vindt plaats op 12 februari 2011. Tot dan!

Geen opmerkingen :