maandag 21 februari 2011

Enkele nieuwe prentenboeken"Een doos met een geheim" door An Melis

Nadat meester Jan een grote geheimzinnige doos met gaten in de kikkerklas van juf Sien heeft gezet, mogen de kinderen voelen en raden wat er in de doos zit. Ze vinden ook een uitnodiging om een kijkje te komen nemen in de olifantenklas van de meester. Inleefbaar prentenboek geschikt ter voorbereiding op de eerste klas. Mochten kleuters onzeker zijn over wat hen te wachten staat (meer leren, minder spelen?) dan worden ze door dit aantrekkelijk in elkaar gestoken boek over de streep getrokken. Kleuters krijgen een uitnodigend beeld voorgeschoteld door de sfeervolle plaatjes waarop verschillende kinderen met van alles bezig zijn in allerlei gezellige ‘hoekjes’.

"Marie danst" door Jean-Philippe Rieu

Jean-Philippe Rieu schreef opnieuw een prachtig verhaal over het elfje Marie en componeerde er weer muziek bij. Die hoor je op de dvd bij dit boek, waarop de vrolijke illustraties van Mark Janssen volop tot leven komen. De rode klaproos van Elfje Marie staat onbeweeglijk in de late zomerzon. Het is drukkend warm en er staat geen zuchtje wind. Marie en haar vriendjes hebben feestelijk veel gegeten van een heerlijke honingtaart en liggen languit in de warme zon. Tot Vicor Vlinder zingend de rust verbreekt...

Het eerste prentenboek Marie werd door de lezeressen van Libelle als Mooiste voorleesboek van 2010 in de categorie -6 jaar bekroond.  Maak kennis met Marie danst! in onderstaand filmpje!

Geen opmerkingen :