maandag 18 april 2011

Nieuwe strips


Het hieronder al besproken Rebetiko is niet de enige nieuwigheid in onze collectie beeldverhalen. Er valt weer een hele buslading nieuwe strips en graphic novels te ontdekken! Kick Ass bijvoorbeeld, de magistrale superhelden parodie die ook al zo fantastisch werd verfilmd. Of 1066 - Willem de Veroveraar: een verstripping van het wereldberoemde Tapijt van Bayeux, dat met zijn visuele verslag van de Slag bij Hastings eigenlijk zelf al als het allereerste stripverhaal ter wereld kan gelden.

Ook voegen we weer enkele nieuwe namen toe aan het populaire genre van de biografische strip. De levensverhalen van o.a. Johnny Cash, Elvis, Nietzsche, Bob Dylan en Anne Frank hadden we al, nu komen daar nog eens Fidel Castro, Che Guevara en Vincent van Gogh bij. De laatste in de vorm van een educatieve strip, de twee andere als steengoede graphic novels.

En verder zijn natuurlijk ook alle vertrouwde namen weer van de partij. Bij de jeugdstrips gaat het dan om Jommeke, Suske & Wiske, Kiekeboe, F.C. De Kampioenen, Jump, De Rode Ridder, Urbanus, etc... Bij de volwassenen om o.a. De Verborgen Geschiedenis, Levenslijnen en Cosa Nostra.

Uit de rest van het rijke aanbod selecteren we ook nog enkele nieuwe reeksen. Liar Game en Ikigami bijvoorbeeld, twee nieuwe manga-series die wedijveren om de opvolger van de legendarische Death Note reeks te worden. Of Lijst 66, waarin een ex-spion tegen de achtergrond van de Koude Oorlog de befaamde Route 66 wordt opgejaagd door zowel de KGB als de FBI. Deel 1 bevat meteen de nodige elementen voor een spannende road trip!

Maar het beste bewaarden we tot laatst: twee nieuwe reeksen waar u zeker niet aan voorbij mag gaan. The Walking Dead is een zeer sfeervol vormgegeven zombieverhaal dat leest als een trein. In Amerika is de verfilmde serie al langer hot, Europa wordt nu ook stormenderhand veroverd. Wij legden voor u meteen de eerste zes (!) delen klaar. Proef hieronder alvast even van het fijne artwork:
Ook van Blacksad krijgt u meteen meerdere delen: vier losse hardboiled detectiveverhalen over macht, verleiding en corruptie. Been there, done that? Niet echt, want wat Blacksad zo bijzonder maakt, is dat de personages er uit zien als dieren - wondermooie, met veel gevoel getekende en ingekleurde dieren. John Blacksad is een stoere kater, de riooljournalist een wezel en de White Supremacy politicus een ijsbeer. Elk plaatje is een genot voor de ogen, maar oordeel vooral zelf: