dinsdag 5 april 2011

Taalstimulering anderstalige kleuters: thema ‘De boerderij’

Op zaterdag 2 april werd de sessie begeleid door juf Leen en juf Anneleen. Zij ontdekten samen met de kinderen wat er allemaal gebeurt op een boerderij en welke dieren er leven.De juffen lazen voor uit het boekje 'Jules op de boerderij'. Jules helpt oom Gust op de boerderij en hij toonde onze kleuters de verschillende dieren van zijn oom. De kinderen benoemden niet enkel alle dieren, maar ze bootsten ze ook na.

Daarna was het de beurt aan de kinderen om zelf een boerderij te bouwen met stallen, dieren en tractors. Samen met de juffen benoemden de kleuters de verschillende dieren en delen van de boerderij (koeien, paarden, geitjes, schapen, honden, kippen, paardenstal, koeienstal, hondenhok, de wei...).
En dan was het tijd voor een korte pauze met een koekje en een drankje. Dat kan smaken! Tenslotte konden de kleuters enkele dierenpuzzels maken, een memoryspel spelen of een tekening inkleuren in ditzelfde thema.

Nu komt de paasvakantie eraan! Dit wil zeggen dat de sessies taalstimulering gedurende deze twee weken even stoppen. Onze kleuters zijn weer van harte welkom op zaterdag 30 april om 10.00 uur voor een volgende toffe les. Tot dan!

Geen opmerkingen :